Waldorfsalat (Keto, Sukkerfri)

Waldorfsalat (Keto, Sukkerfri)

Waldorfsalat (Keto, Sukkerfri)

Waldorfsalat (Keto, Sukkerfri)

Waldorfsalat (Keto, Sukkerfri)Waldorfsalat (Keto, Sukkerfri) – en allsidig salat som passer like godt som tilbehør til middag som til julefrokosten og koldtbordet! Har du smakt det på brødskiva med noe digg kjøttpålegg? ANBEFALES! I tradisjonell waldorfsalat bruker man epler, druer og/eller ananas. Litt etter smak og behag. Vi spiser jo ingen av disse, så her gjelder det å være kreativ! Salaten laget vi i romjula 2019 men postet den aldri da vi følte det ble litt sent. I fjorårets versjon brukte vi ferske tranebær som gir en knasende, syrlig og friskt innslag. De har ikke fått ferske tranebær på butikken her i Tromsø enda, så vi lagde denne med tyttebær, for å få syrligheten og spennende smaksvariasjon!

Galiamelon har minst karbohydrater av alle melontypene, og den kan fint spises i moderate mengder på keto og lavkarbo. Du kan bruke andre typer melon om kostholdet ditt tillater det, for eksempel honningmelon og cantaloupe! Vi syns helt klart det må være minst et søtt tilskudd i Waldorfsalat, eller blir det liksom ikke Waldorfsalat!

Waldorfsalat er jo et klassisk tilbehør til blant annet kalkun. Vi har alltid brukt å ha kalkun på nyttårsaften, og gjerne tidligere når jeg vokste opp. Familien min er over gjennomsnittet glad i kalkun kan man si, haha! Pappa har en helt egen måte å tilberede kalkun på, og denne familiehemmeligheten skal jeg dele med dere nærmere mot jul!

Håper du kom i julestemning, hvis ikke kan du jo ta en titt på våre andre juleoppskrifter? Flere kommer, så følg gjerne med på vår Adventskalender i vår Facebookgruppe og Instagram!

Waldorfsalat (Keto, Sukkerfri)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 165 g majones
  • 1,5 dl kremfløte
  • 200 g stangselleri
  • 200 galiamelon (kan byttes i andre typer melon om du tillater det i ditt kosthold)
  • 50 g ferske tranebær eller tyttebær
  • 80 g valnøttkjerner
  • 2 ts Finesse bakesukker eller annen søtning
  • 1 ss sitronsaft
  • Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
  1. Pisk kremfløte semi tykk (rett før det blir krem).
  2. Vend inn majones og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  3. Kutt stangselleri, galiamelon og eventuelt tranebær i passe biter.
  4. Grovhakk valnøttkjerner.
  5. Vend alle ingrediensene godt sammen.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 271 - Fett: 27,3 - Karbohydrater: 3 - Protein: 2,3

 

4 Comments

  1. Pingback: F&Fs Kalkunmiddag - Grytetilberedt Kalkun! - Fett & Forstand

  2. Pingback: F&Fs Kalkunmiddag - Brødstuffing til Kalkun! - Fett & Forstand

  3. Pingback: F&Fs Kalkunmiddag - Klar Kalkunsuppe! - Fett & Forstand

  4. Pingback: F&Fs Kalkunmiddag - Forberedelser og koking av kraft! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.