Lavkarbo fløtegratinert sellerirot er det ultimate lavkarbo tilbehør spør du oss! Det er relativt enkelt å lage, og passer like godt til kjøtt og fisk. Alle vi har servert det til syns det smaker BEDRE enn fløtegratinert potet og vi må si oss helt enig. Hvis du ikke har prøvd det før så er det på høy tid, du blir nok ikke å angre. Vi lager vår versjon av fløtegratinert sellerirot med fløte og kremost for en tykkere konsistens. Du kan gjerne bruke bare fløte om du ønsker, og bytter da ganske enkelt ut kremosten med lik mengde fløte. For spennende variasjoner kan du gjerne ha i for eksempel litt sjalottløk, noe spennende krydder/urter eller flere typer grønnsaker om du vil, her er det bare fantasien som setter grenser. Glad i sellerirot? Prøv gjerne vår lavkarbo sellerirotgrateng.
- 500 g sellerirot (ca en halv)
- 3 dl fløte
- 100 g kremost
- 3 fedd hvitløk
- salt og pepper etter smak
- litt persille (kan sløyfes)
- ost til topping
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Skrell selleriroten og kutt tynne skiver i passe store biter. Bruk gjerne ostehøvel eller lignende.
- Ha litt smør i en kjele og bres finhakket hvitløk til den blir mør.
- Ha fløte, kremost, salt og pepper i og rør til alt er godt blandet.
- Gi et raskt oppkok og ha i finhakket persille.
- Ha sellerirotskivene i en ildfast form og hell over fløteblandingen.
- Stekes midt i ovnen i 30 minutter. Ha på revet ost etter halve steketiden.
Pingback: Sellerirotgrateng Surprise! lavkarbo - Fett & Forstand
Pingback: Fløtegratinert Hokkaido-Gresskar! - Fett & Forstand
Nydelig!!
Ville også ha kokt det litt i fløten-men løste det ved å ha det litt lenger i ovnen.
Tusen takk, så smart! takk for hyggelig tilbakemelding 🙂
Dette var kjempegodt, det synes både mann og datter også! Kan anbefales selv om man ikke er på lavkarbo. 👍😊
Denne var helt fantastisk, det synes både mann og datter! Kan anbefales selv om man ikke er på lavkarbo. 😊
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, så flott at de falt i smak hos dere alle 🙂
Laget denne for første gang i kveld. Knallgod! Kommer aldri til å savne poteter med denne som erstatning. Som Millie, har jeg fulgt oppskrifta slavisk, selv om jeg var innom tanken på å koke selleriroten med fløteblanding noen minutter før den går i ovnen. Jeg tenker at jeg da er sikret møre sellerirotskiver. Tusen takk for jobben dere gjør ❤❤❤
Denne har jeg lagd to ganger! Første gang fulgte jeg oppskriften slavisk, men andre gang kokte jeg selleriroten i fløteblandingen ca 10 min før den fikk 10-15 min i ovnen. Denne er bare himmelsk å ha som erstatning til poteter 🙂 Tusen takk for god oppskrift
ÅÅ så herlig! Glad du liker den 🙂 hvordan ble resultatet med de to måtene å tilberede? 🙂
Pingback: Spicy, fylt kyllingfilet! – Fett & Forstand
Ser herlig ut… takk for oppskrift! 😋 Hvor lenge steker dere formen i 200 °C ?
Hei 🙂 30 minutter, vi hadde glømt å skrive det i oppskriften men har fikset det nå ♡