Supermyke Chocolate Chip Cookies (90 sekunder)

lavkarbo chocolate chip cookies
lavkarbo chocolate chip cookies
lavkarbo chocolate chip cookies
Lavkarbo kakaoJeg bare måtte prøve oppskriften på vanilje- og jordbærcookies med sjokolade istedenfor jordbær. De ble himmelske! Oppskriften er den samme, men denne gangen brukte jeg kokosmel istedenfor fettredusert mandelmel. Begge deler fungerer, men disse har naturligvis et lite preg av kokossmak, men ikke overveldende. Des lengre de står og avkjøler på rist, des sprøere blir de. Jeg lot noen av jordbærcookiesene stå på rist over natta og de ble like sprø og crispy som kjeks. Cookies’ene er avbildet sammenmed verdens beste lavkarbo kakao!

Supermyke Chocolate Chip Cookies (90 sekunder)
 
Serveringer: 12 stk
Ingredienser
  • 25 g smør
  • 25 g kremost
  • 1 egg
  • 50 g mandelmel (vanlig)
  • 20 g fettredusert mandelmel (alternativt kokosmel)
  • 30 g Sukrin Gold
  • ½ ts vaniljeekstrakt eller 5 dråper vaniljeessens
  • 1 ts bakepulver
  • en liten klype salt
  • 30 g sukkerfri- eller minimum 85% sjokolade
Fremgangsmåte
  1. Smelt smør i mikro - det tar ca 30 sekunder.
  2. Ha i kremost og sett i mikro i 10 sekunder.
  3. Pisk sammen. Det vil se litt ut som cottage cheese men det jevner seg ut når du pisker inn egget.
  4. Pisk inn egg og vaniljeekstrakt til røren er jevn.
  5. Tilsett de tørre ingrediensene og bland godt.
  6. Hakk sjokoladen i passe biter og vend inn i røra.
  7. Klipp til et bakepapir så det passer på plata i mikrobølgeovnen.
  8. Ha på 4 passe klatter med røre og bre de ut til kjeksstørrelse (tenk bixit). VIKTIG: Ikke færre enn 4 i mikroen samtidig, ellers kan du svi de!
  9. Sett bakepapiret på glassplata og stek på 800W i 90 sekunder. Følg godt med!
  10. Gjenta til du er fri for røre.
  11. Avkjøles godt på rist.

 

 

2 Comments

  1. Hei! Kan de stekes i vanlig ovn? 🙂 Gleder meg til å prøve!

     

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.