Lyse lavkarbo rundstykker – uten egg!

Lyse lavkarbo rundstykker - uten egg og meieriprodukter!
Lyse lavkarbo rundstykker - uten egg og meieriprodukter!Endelig lyse lavkarbo rundstykker – uten egg! Disse minner om Hatting sine lyse rundstykker! Vi har lenge hatt planer om å prøve å lage brødmat uten egg og meieriprodukter til ære for våre følgere med eggallergi, eller melkeproteinintoleranse, eller som av andre grunner ikke spiser egg eller meieriprodukter. Det er ikke barebare å finne lavkarbooppskrifter uten egg og meieriprodukter, og vi vil jo selvsagt gjøre lavkarbo lettere for alle. Oppskriften ble til idag når jeg ENDELIG fikk proteinpulveret jeg bestilte fra iHerb. Det er nemlig ikke så enkelt å finne proteinpulver uten smak i dette landet (om noen har tips, tusen takk, ja gjerne!). NBNBNB: Hvis du er intolerant for melkeprotein må du bruke et annet proteinpulver enn dette!!

Proteinpulveret jeg bestilte heter “Isopure Whey Protein Isolate – unflavoured” (kan bestilles her), 0 g karbohydrater pr 100 g og fri for laktose og gluten! Har du ikke eggallergi men tåler ikke melkeprotein kan du for eksempel bruke proteinpulver av eggehvite. Xanthan gum skal finnes på alle helsekostbutikker med respekt for seg selv, skulle du likevel ha problemer med å finne det her i Norge kan du bestille det også fra iHerb – her. Proteinpulver i bakst er vanlig i mange amerikanske oppskrifter, så vi tenkte vi skulle gi det er forsøk. Vi angrer ikke! Ingen allergier? prøv gjerne vår oppskrift på baguetter, de er veldig gode, og er en av våre mest populære oppskrifter!

Lyse rundstykker - lavkarbo, glutenfri og uten egg!
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 stk (små)
Ingredienser:
 • 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
 • 50 g proteinpulver uten smak (se link i hovedinnlegg for anbefalinger. NBNBN: jeg anbefaler ulike proteinpulver avhengig av allergi/intoleranse)
 • 1 ts xanthan gum (iHerb eller helsekost)
 • 1,5 dl varmt vann (kokt, men ikke kokende)
 • 1 ss olivenolje
 • 1 ts eplecidereddik
 • ¼ ts salt
 • 2 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
 1. Forvarm ovn til 190°C.
 2. Ha alle tørre ingrediensene i en bakebolle.
 3. Kok opp vann og tilsett eplecidereddik og olivenolje.
 4. Miks alle ingrediensene godt sammen - deigen vil kjennes veldig løs ut men det kommer seg.
 5. Del deigen i 4 - 6 like store deler og form rundstykkene med fuktige hender.
 6. Strø evt på frø og stek på midterste rille i 12 - 15 minutter, eller til de er gylne.
 7. Avkjøles på rist.

 

11 Comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.