Lyse rundstykker - lavkarbo, glutenfri og uten egg!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 stk (små)
Ingredienser:
  • 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 50 g proteinpulver uten smak (se link i hovedinnlegg for anbefalinger. NBNBN: jeg anbefaler ulike proteinpulver avhengig av allergi/intoleranse)
  • 1 ts xanthan gum (iHerb eller helsekost)
  • 1,5 dl varmt vann (kokt, men ikke kokende)
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts eplecidereddik
  • ¼ ts salt
  • 2 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovn til 190°C.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bakebolle.
  3. Kok opp vann og tilsett eplecidereddik og olivenolje.
  4. Miks alle ingrediensene godt sammen - deigen vil kjennes veldig løs ut men det kommer seg.
  5. Del deigen i 4 - 6 like store deler og form rundstykkene med fuktige hender.
  6. Strø evt på frø og stek på midterste rille i 12 - 15 minutter, eller til de er gylne.
  7. Avkjøles på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 237 - Fett: 19,1 - Karbohydrater: 3,3 - Protein: 10,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lyse-lavkarbo-rundstykker-uten-egg/