Lyse rundstykker - lavkarbo, glutenfri og uten egg!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 6 stk (små)
- 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 50 g proteinpulver uten smak (se link i hovedinnlegg for anbefalinger. NBNBN: jeg anbefaler ulike proteinpulver avhengig av allergi/intoleranse)
- 1 ts xanthan gum (iHerb eller helsekost)
- 1,5 dl varmt vann (kokt, men ikke kokende)
- 1 ss olivenolje
- 1 ts eplecidereddik
- ¼ ts salt
- 2 ts bakepulver
- Forvarm ovn til 190°C.
- Ha alle tørre ingrediensene i en bakebolle.
- Kok opp vann og tilsett eplecidereddik og olivenolje.
- Miks alle ingrediensene godt sammen - deigen vil kjennes veldig løs ut men det kommer seg.
- Del deigen i 4 - 6 like store deler og form rundstykkene med fuktige hender.
- Strø evt på frø og stek på midterste rille i 12 - 15 minutter, eller til de er gylne.
- Avkjøles på rist.
Kcal: 237 - Fett: 19,1 - Karbohydrater: 3,3 - Protein: 10,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lyse-lavkarbo-rundstykker-uten-egg/
3.5.3251