Påskegodis PT.1

 

Pssst, her er resten av påskegodisserien 🙂
Påskogodis pt. II – “Baconsmash”
Påskegodis pt. III – Fudge
Påskegodis pt. IV – Sjokoladeegg med melkekrem.

Forrige uke fikk jeg verdens søteste silikonform med små flamingoer i gave fra mamma.
Tankene vandret umiddelbart mot sol, sommer og jordbær med fløte.
Det var der ideen og inspirasjonen kom fra, den jeg nå skal presentere for dere nå 🙂
Etter noen timer på kjøkkenet med litt prøving og feiling satt den. Samtidig bestemte jeg meg for å lage en egen serie med påskegodis! Jeg syns nemlig det er på sin plass av vi på lavkarbo også kan kose oss litt ekstra i påsken. Så følg med folkens 🙂
Du finner oss på med egen gruppe på Facebook – “Fett & Forstand – make keto great again”. Der legger vi alle oppskrifter først 🙂 Vi er også å finne på Instagram – “fett_og_forstand”.

Når jeg først fikk til forhold mellom væske og gelatin så prøvde jeg flere varianter.
De er søte, de er kremete, de er ketovennlige, De er:

Cute Creamy Keto Candy

Påskegodis PT.1
 
Skrevet av:
Ingredienser

Bringebær & Mascarpone
  • 1 ss sukkerfri bringebærgelepulver
  • 2-4* ss gelatinpulver
  • 1 dl kaldt vann
  • 100 g mascarpone

Jordbær & Fløte
  • 1 ss sukkerfri jordbærgelepulver
  • 2-4* ss gelatinpulver
  • 1 dl kaldt vann
  • 1 dl kremfløte.

Velvety Vanilla
  • 3-5* ss gelatinpulver
  • 4-5 strøkne spiseskjeer Sukrinmelis**
  • ca 20 dråper vaniljeessens - smak deg fram
  • 0,5 dl vann
  • 1,5 dl fløte eller 150g mascarpone
Fremgangsmåte

Bringebær & Mascarpone
  1. La gelatinpulver og sukkerfri gelepulver oppløse i vannet.
  2. Varm mascarpone.
  3. Ha geleblandingen i mascarponen og bland godt.
  4. Hell over i små silikonformer og avkjøl i minst 1 time.

Jordbær & Fløte
  1. La gelatinpulver og sukkerfri gelepulver oppløse i vannet.
  2. Varm fløte til kokepunkt.
  3. Ha geleblandingen over i fløten og bland godt.
  4. Hell over i små silikonformer og avkjøl i minst 1 time.

Velvety Vanilla
  1. La gelatinpulver oppløse i vannet.
  2. Varm fløte/mascarpone, Sukrinmelis og vaniljeessens til kokepunkt.
  3. Ha geleblandingen over i fløten/mascarpone og bland godt.
  4. Hell over i små silikonformer og avkjøl i minst 1 time.
Merknad
TIPS 1 : Des mer gelatinpulver du bruker des mer "vingummiaktig" blir de. Med 2 ss vil de bli mer kremete inni. Sukrinmelis kan byttes ut mot annen søtning, men vær obs på at søthetsgrad varierer i de ulike produktene

TIPS 2 : Du kan bytte gelatinpulver med gelatinplater.2 gelatinplater tilsvarer 1 ss gelatinpulver. Jeg fikk best resultat med gelatinpulver:) Godteriene bør oppbevares kjølig.

 

Når jeg holdt på med baconsjokoladerosene igår så gikk det opp et lys; Dyppe disse herlighetene i sjokolade også, selvfølgelig! Hvorfor tenkte jeg ikke på det tidligere, det var knallgodt! Minnet om bringebærsjokoladrn i smågodthylla 🙂

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.