Lavkarbo Strawberry Shortcake (Jordbærbløtkake) i en fei! Denne kaken tar 15 minutter å lage, og smaker rett og slett vakkert, i mangel på bedre adjektiv. Av en eller annen grunn blir jeg skikkelig lat i matveien på sommeren, og da passer det perfekt med lettvinte løsninger når man gjester, eller rett og slett bare blir fysen. Jeg har valgt å bruke stabilisert pisket krem i denne oppskriften. Det er rett og slett pisket krem og kremost for en litt mer robust og frisk tekstur. PS: Sjekk gjerne ut våre andre mikrobølgeovnoppskrifter!
- 80 g mandelmel
- 15 g fettredusert mandelmel (for tekstur - kan byttes ut med 30 g vanlig mandelmel)
- 50 g kremost naturell
- 50 g smør
- 2 egg
- 50 g Sukrin Gold
- 1 ts bakepulver
- ½ ts vaniljepulver eller ekstrakt
Fyll
- 3 dl fløte
- 100 g kremost naturell (helst romtemperert)
- 30 - 50 g Sukrinmelis
- ½ ts vaniljepulver eller ekstrakt (kan sløyfes)
- ca 250 g jordbær + litt til eventuell pynt
- Smelt smør i mikrobølgeovn.
- Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
- Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
- Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
- Ha i resterende ingredienser og bland godt.
- Del et ark bakepapir i 4 deler.
- Del røren i 4 like deler.
- Fordel en del røre på bakepapir. Bruk gjerne midten av en liten tallerken som mål (se illustrasjonsbilde nedenfor oppskriften).
- Sett bakepapiret med røren på direkte på glassplaten i mikrobølgeovnen og stek på 800W (full effekt) i 90 sekunder.
- Gjenta prosessen med resten av røren og la bunnene avkjøle på bakepapiret, gjerne på en rist.
Fyll
- Kutt jordbærene i ønsket størrelse og biter.
- Pisk fløte til krem.
- Pisk sammen kremost, Sukrinmelis og vaniljepulver.
- Ha kremostblandingen i kremen og pisk lett sammen.
- Fordel krem og jordbær lag på lag på kaken. Avslutt med krem og gjerne noen friske jordbær som pynt.
Pingback: Poke Cake med Jordbær & Hvit Sjokoladefrosting! (Lavkarbo) - Fett & Forstand
Pingback: Lavkarbo 4-lags Sjokoladekake i mikrobølgeovn! - Fett & Forstand
Denne så veldig god ut😋 Men jeg har ikke mikrobølgeovn😢 Tror du jag kan lage den i vanlig stekeovn ?
Det går fint ♡ på merknader i oppskriften står det beskrevet hvordan man gjør det i stekovn 🙂