Lavkarbo Strawberry Shortcake (Jordbærbløtkake) i en fei!

Lavkarbo Strawberry Shortcake
Lavkarbo Strawberry Shortcake
Lavkarbo Strawberry Shortcake
Lavkarbo Strawberry Shortcake
Lavkarbo Strawberry ShortcakeLavkarbo Strawberry Shortcake (Jordbærbløtkake) i en fei! Denne kaken tar 15 minutter å lage, og smaker rett og slett vakkert, i mangel på bedre adjektiv. Av en eller annen grunn blir jeg skikkelig lat i matveien på sommeren, og da passer det perfekt med lettvinte løsninger når man gjester, eller rett og slett bare blir fysen. Jeg har valgt å bruke stabilisert pisket krem i denne oppskriften. Det er rett og slett  pisket krem og kremost for en litt mer robust og frisk tekstur. PS: Sjekk gjerne ut våre andre mikrobølgeovnoppskrifter!

Lavkarbo Strawberry Shortcake (Jordbærbløtkake)!
 
Denne oppskriften er ment å være hurtig så bunnene lages i mikrobølgeovn. Hvis du ikke har mikrobølgeovn kan du fordele røren på et bakepapirkledd stekebrett og steke på 200°C i ca 12 minutter (til du kan ta på de uten å bli klissete på fingrene)
Skrevet av:
Serveringer: 4 - 6 porsjoner
Ingredienser:
Sukkerbrød
  • 80 g mandelmel
  • 15 g fettredusert mandelmel (for tekstur - kan byttes ut med 30 g vanlig mandelmel)
  • 50 g kremost naturell
  • 50 g smør
  • 2 egg
  • 50 g Sukrin Gold
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts vaniljepulver eller ekstrakt

Fyll
  • 3 dl fløte
  • 100 g kremost naturell (helst romtemperert)
  • 30 - 50 g Sukrinmelis
  • ½ ts vaniljepulver eller ekstrakt (kan sløyfes)
  • ca 250 g jordbær + litt til eventuell pynt
Fremgangsmåte:
Sukkerbrød
  1. Smelt smør i mikrobølgeovn.
  2. Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
  3. Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
  4. Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
  5. Ha i resterende ingredienser og bland godt.
  6. Del et ark bakepapir i 4 deler.
  7. Del røren i 4 like deler.
  8. Fordel en del røre på bakepapir. Bruk gjerne midten av en liten tallerken som mål (se illustrasjonsbilde nedenfor oppskriften).
  9. Sett bakepapiret med røren på direkte på glassplaten i mikrobølgeovnen og stek på 800W (full effekt) i 90 sekunder.
  10. Gjenta prosessen med resten av røren og la bunnene avkjøle på bakepapiret, gjerne på en rist.

Fyll
  1. Kutt jordbærene i ønsket størrelse og biter.
  2. Pisk fløte til krem.
  3. Pisk sammen kremost, Sukrinmelis og vaniljepulver.
  4. Ha kremostblandingen i kremen og pisk lett sammen.
  5. Fordel krem og jordbær lag på lag på kaken. Avslutt med krem og gjerne noen friske jordbær som pynt.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 253 - Fett: 23,8 - Karbohydrater: 3,6 - Protein: 5,4

 

4 Comments

  1. Pingback: Poke Cake med Jordbær & Hvit Sjokoladefrosting! (Lavkarbo) - Fett & Forstand

  2. Pingback: Lavkarbo 4-lags Sjokoladekake i mikrobølgeovn! - Fett & Forstand

  3. Denne så veldig god ut😋 Men jeg har ikke mikrobølgeovn😢 Tror du jag kan lage den i vanlig stekeovn ?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.