Denne oppskriften er ment å være hurtig så bunnene lages i mikrobølgeovn. Hvis du ikke har mikrobølgeovn kan du fordele røren på et bakepapirkledd stekebrett og steke på 200°C i ca 12 minutter (til du kan ta på de uten å bli klissete på fingrene)
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 4 - 6 porsjoner
Ingredienser:
Sukkerbrød
80 g mandelmel
15 g fettredusert mandelmel (for tekstur - kan byttes ut med 30 g vanlig mandelmel)
50 g kremost naturell
50 g smør
2 egg
50 g Sukrin Gold
1 ts bakepulver
½ ts vaniljepulver eller ekstrakt
Fyll
3 dl fløte
100 g kremost naturell (helst romtemperert)
30 - 50 g Sukrinmelis
½ ts vaniljepulver eller ekstrakt (kan sløyfes)
ca 250 g jordbær + litt til eventuell pynt
Fremgangsmåte:
Sukkerbrød
Smelt smør i mikrobølgeovn.
Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
Ha i resterende ingredienser og bland godt.
Del et ark bakepapir i 4 deler.
Del røren i 4 like deler.
Fordel en del røre på bakepapir. Bruk gjerne midten av en liten tallerken som mål (se illustrasjonsbilde nedenfor oppskriften).
Sett bakepapiret med røren på direkte på glassplaten i mikrobølgeovnen og stek på 800W (full effekt) i 90 sekunder.
Gjenta prosessen med resten av røren og la bunnene avkjøle på bakepapiret, gjerne på en rist.
Fyll
Kutt jordbærene i ønsket størrelse og biter.
Pisk fløte til krem.
Pisk sammen kremost, Sukrinmelis og vaniljepulver.
Ha kremostblandingen i kremen og pisk lett sammen.
Fordel krem og jordbær lag på lag på kaken. Avslutt med krem og gjerne noen friske jordbær som pynt.