Lavkarbo Strawberry Shortcake (Jordbærbløtkake)!
 
 
Denne oppskriften er ment å være hurtig så bunnene lages i mikrobølgeovn. Hvis du ikke har mikrobølgeovn kan du fordele røren på et bakepapirkledd stekebrett og steke på 200°C i ca 12 minutter (til du kan ta på de uten å bli klissete på fingrene)
Skrevet av:
Serveringer: 4 - 6 porsjoner
Ingredienser
Sukkerbrød
  • 80 g mandelmel
  • 15 g fettredusert mandelmel (for tekstur - kan byttes ut med 30 g vanlig mandelmel)
  • 50 g kremost naturell
  • 50 g smør
  • 2 egg
  • 50 g Sukrin Gold
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts vaniljepulver eller ekstrakt

Fyll
  • 3 dl fløte
  • 100 g kremost naturell (helst romtemperert)
  • 30 - 50 g Sukrinmelis
  • ½ ts vaniljepulver eller ekstrakt (kan sløyfes)
  • ca 250 g jordbær + litt til eventuell pynt
Fremgangsmåte
Sukkerbrød
  1. Smelt smør i mikrobølgeovn.
  2. Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
  3. Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
  4. Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
  5. Ha i resterende ingredienser og bland godt.
  6. Del et ark bakepapir i 4 deler.
  7. Del røren i 4 like deler.
  8. Fordel en del røre på bakepapir. Bruk gjerne midten av en liten tallerken som mål (se illustrasjonsbilde nedenfor oppskriften).
  9. Sett bakepapiret med røren på direkte på glassplaten i mikrobølgeovnen og stek på 800W (full effekt) i 90 sekunder.
  10. Gjenta prosessen med resten av røren og la bunnene avkjøle på bakepapiret, gjerne på en rist.

Fyll
  1. Kutt jordbærene i ønsket størrelse og biter.
  2. Pisk fløte til krem.
  3. Pisk sammen kremost, Sukrinmelis og vaniljepulver.
  4. Ha kremostblandingen i kremen og pisk lett sammen.
  5. Fordel krem og jordbær lag på lag på kaken. Avslutt med krem og gjerne noen friske jordbær som pynt.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott-godt/lavkarbo-strawberry-shortcake-jordbaerblotkake-i-en-fei/