Lavkarbo bringebærsyltetøy med vår spesialingrediens som gjør syltetøyet flere hakk bedre! Vi har nemlig brukt en blanding av gelatin, både med og uten smak, samt xanthangum i vår oppskrift på lavkarbo bringebærsyltetøy. Gelatin gir en fantastisk konsistens til syltetøy men er avhengig av at syltetøyet holdes kjølig. Vi har brukt litt gelepulver med bringebærsmak for både søtningen og smakens skyld, anbefales! Xanthangum hjelper på å binde ingrediensene sammen samt å tykne syltetøyet. Du kan godt sløyfe det eller bytte det ut med dobbelt mengde mye johannesbrødkjernemel. Sitronsyren er for konservering, og kan byttes ut med 2 ss sitronsaft. Vi har valgt å bruke Tagatesse da vi syns den gir best smak til lavkarbo bringebærsyltetøy. Du kan godt bytte det ut med noe annet, men husk da å ta hensyn til søtningsgrad (Tagatesse er dobbelt så søtt som sukker). Lavkarbo bringebærsyltetøy smaker himmelsk på ferske lyse og luftige lavkarborundstykker med masse smør! PSSST, vi har også oppskrift på jordbærsyltetøy!
- 1000 g bringebær (frosne eller ferske)
- 100 g Tagatesse (litt avhengig av hvor søte brigebærene er i utgangspunktet)
- 1 ts sitronsyre
- 6 g sukkerfri gelepulver med bringebærsmak* (se hovedtekst for tips)
- 4 g gelatinpulver*
- ½ ts xanthangum (kan sløyfes - se hovedinnlegg for tips)
- Ha bringebær, sitronsyre og Tagatesse i en kjele og gi et oppkok.
- La putre i ca 10 minutter.
- Rør inn xanthangum og gele/gelatin.
- La småputre i ca 5 minutter.
- Avkjøles. Oppbevares best i en tett, sterilisert glassbeholder.
Pingback: Berlinerboller! (Keto, Glutenfri, Nøttefri) - Fett & Forstand
Pingback: Fastelavnsboller 2021! (Keto, Nøttefri, Glutenfri) - Fett & Forstand
Pingback: Søte Chaffles! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand
Pingback: Keto Horn med Ost og Skinke! - Fett & Forstand
Pingback: Fastelavnsboller uten nøtter og frø (keto/lavkarbo) - Fett & Forstand