Hampfrøgrøt! (keto, glutenfri)

Hampfrøgrøt! (keto, glutenfri)Hampfrøgrøt! (keto, glutenfri) Hampfrøgrøt! (keto, glutenfri)Hampfrøgrøt! (keto, glutenfri) Hampfrøgrøt! (keto, glutenfri) Hampfrøgrøt! (keto, glutenfri)Hampfrøgrøt! (keto, glutenfri) REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Hampfrøgrøt! (keto, glutenfri)
– En av våre eldre oppskrifter i ny og forbedret versjon! Denne versjonen av hampfrøgrøt har kortere koketid og har litt tykkere konsistens enn originalen, takket være avfettet linfrømel som i tillegg til god smak virker som fortykningsmiddel.

I Can’t Believe It’s Not Oatmeal!

Dette skrev vi i den første oppskriften på hampfrøgrøt, og vi står fremdeles ved det! En fullgod keto-vennlig erstatning for havregrøt, men med veldig mye mindre karbohydrater. Med favoritt-toppingen din blir dette garantert en hit! Kok gjerne opp noen porsjoner mens du er i gang og ha gjerne i små beger, så har du supermat på travle dager.

Fordelene!

Hampfrø har mange potensielle helsefordeler. Hampfrø nemlig en utmerket kilde til protein, fordi disse essensielle næringsstoffene gjør mer enn 25% av de totale kaloriene i frøene. Til sammenligning inneholder chiafrø eller linfrø bare 16-18% av proteinet. De er også en utmerket kilde til vitamin E og mineraler som fosfor, kalium, natrium, magnesium, svovel, kalsium, jern og sink. I tillegg er hampfrø rik på både omega 3 og 6.

Topping!

Min favoritt er helt klart BakeSukkr eller Sukkr Gull,  kanel og en god klatt meierismør. Andre gode toppinger til keto hampfrøgrøt er Monster fibersirup, ferske eller frysetørkede bær. Mulighetene er mange, her er det bare fantasien som setter grenser.

 

Hampfrøgrøt! (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 2 porsjoner
Ingredienser:
 • 50 g smør
 • 1 - 1,5 ss avfettet linfrømel - begynn med 1 ss og ha eventuelt i litt mer om du ikke er fornøyd med konsistensen mot slutten av koketiden
 • 150 g hampfrø
 • 2 dl fløte
 • 2 dl vann
 • en klype salt
Fremgangsmåte:
 1. Smelt smør i en panne.
 2. Ha i hampfrøene og bres mens du rører til frøene får en nøttebrun farge. Dette tar ca 5 minutter.
 3. Ha i fløte og vann og rør inn linfrømel.
 4. Slå ned temperaturen og la blandingen småputre i 20-30 minutter. Rør innimellom sånn at grøten ikke fester seg i bunnen.
 5. Serveres med din favorittopping!
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 328 - Fett: 31,1 - Karbohydrater: 1,8 - Protein: 8,8

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.