Hampfrøgrøt! (keto, glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 2 porsjoner
Ingredienser:
  • 50 g smør
  • 1 - 1,5 ss avfettet linfrømel - begynn med 1 ss og ha eventuelt i litt mer om du ikke er fornøyd med konsistensen mot slutten av koketiden
  • 150 g hampfrø
  • 2 dl fløte
  • 2 dl vann
  • en klype salt
Fremgangsmåte:
  1. Smelt smør i en panne.
  2. Ha i hampfrøene og bres mens du rører til frøene får en nøttebrun farge. Dette tar ca 5 minutter.
  3. Ha i fløte og vann og rør inn linfrømel.
  4. Slå ned temperaturen og la blandingen småputre i 20-30 minutter. Rør innimellom sånn at grøten ikke fester seg i bunnen.
  5. Serveres med din favorittopping!
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 328 - Fett: 31,1 - Karbohydrater: 1,8 - Protein: 8,8
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/smaretter-snacks/varme-smaretter/hampfrogrot-keto-glutenfri/