Hjemmelaget Leverpostei! (glutenfri, keto)

Hjemmelaget Leverpostei! (glutenfri, keto)
Hjemmelaget Leverpostei! (glutenfri, keto)
Hjemmelaget Leverpostei! (glutenfri, keto) Hjemmelaget Leverpostei! (glutenfri, keto)Hjemmelaget Leverpostei – uten tvil den beste vi noen sinne har smakt. Vi fikk ideen etter vi var på butikken og hadde lyst på leverpostei. Dessverre er fabrikkproduserte leverpostei tilsatt mye rart i form av stivelse og en eller flere former for sukker. Et kjapt google-søk gir jo ørten treff på hjemmelaget leverpostei, men også her er desverre mange av ingrediensene ikke keto- eller glutenvennlige. Hva gjorde så vi? Challenge accepted!

Jeg dro inn på Søstrene Ingebrigtsen i Tromsø og fikk kjøpt både svinespekk og lever –  rett i underkant av en 1 kilo av hver til den nette sum av 150 kr tilsammen!  Vi tok en telefon til vi Ena-Marias far Jan, en erfaren leverposteimaker for å spørre om tips og veiledning! Han bidro med egen oppskrift som vi selvsagt måtte endre noe for å få den helt keto-vennlig, samt mange supre tips! Resultatet ble den beste vi har smakt av hjemmelaget leverpostei! Smøremyk uten å smuldre, og proppfull av smak! Pssst; sjekk gjerne ut våre andre oppskrifter på keto-pålegg!

Hjemmelaget Leverpostei
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 950 g svinespekk
  • 750 g svinelever
  • 50 g ansjosfilet
  • 175 g løk
  • 4 egg
  • 2 dl fløte
  • 1 ss nellik
  • 1 ss allehånde
  • 1 ss muskatnøtt
  • 1 ss salt
  • 1 ss pepper
  • 1 ts muskatblomme
  • 1 ts xanthangum (alternativt 2 ts johannesbrødkjernemel)
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 170 grader
  2. Skjær lever og spekk i medium store biter.*
  3. Kjør lever og spekk og gjennom kjøkkenkvern i 3 omganger. Starter med den største kverneskiven og jobb deg nedover.*
  4. Ha løk i en food processor til purrè.
  5. Kjør finkvernet lever, spekk og løkpurrè sammen med resterende ingredienser i en food processor eller lignende. Dette må du gjøre i to omganger da det ikke er plass til hele deigen i food processoren.
  6. Bruk en slikkepott eller lignende og rør godt en siste gang før du fordeler blandingen i passende former.**
  7. Sett formene i en dyp langpanne og fyll deretter langpannen med kokende vann, så mye det er plass til uten at det renner over.
  8. Stek på neste rille i 60 minutter.
Merknad
* Hvis du ikke har kjøttkvern kan du skjære lever og spekk i mindre biter og kjøre de sammen i food processor.
** Vi kjøpte små aluminiumsformer på Eurospar.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 245 - Fett: 20,1 - Karbohydrater: 1,8 - Protein: 13,9

 

6 Comments

  1. Pingback: Grove rundstykker! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand

  2. Tenkte å prøve meg på denne leverposteien 😊, men er det korrekt at det skal være mer spekk enn lever?

  3. Pingback: Sukkerfri Syltet Rødkål! - Fett & Forstand

  4. Pingback: F&Fs Sylteagurk (keto, sukkerfri) - Fett & Forstand

  5. Pingback: Lavkarbo frokostbaguetter (nøttefri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.