Hjemmelaget Leverpostei – uten tvil den beste vi noen sinne har smakt. Vi fikk ideen etter vi var på butikken og hadde lyst på leverpostei. Dessverre er fabrikkproduserte leverpostei tilsatt mye rart i form av stivelse og en eller flere former for sukker. Et kjapt google-søk gir jo ørten treff på hjemmelaget leverpostei, men også her er desverre mange av ingrediensene ikke keto- eller glutenvennlige. Hva gjorde så vi? Challenge accepted!
Jeg dro inn på Søstrene Ingebrigtsen i Tromsø og fikk kjøpt både svinespekk og lever – rett i underkant av en 1 kilo av hver til den nette sum av 150 kr tilsammen! Vi tok en telefon til vi Ena-Marias far Jan, en erfaren leverposteimaker for å spørre om tips og veiledning! Han bidro med egen oppskrift som vi selvsagt måtte endre noe for å få den helt keto-vennlig, samt mange supre tips! Resultatet ble den beste vi har smakt av hjemmelaget leverpostei! Smøremyk uten å smuldre, og proppfull av smak! Pssst; sjekk gjerne ut våre andre oppskrifter på keto-pålegg!
- 950 g svinespekk
- 750 g svinelever
- 50 g ansjosfilet
- 175 g løk
- 4 egg
- 2 dl fløte
- 1 ss nellik
- 1 ss allehånde
- 1 ss muskatnøtt
- 1 ss salt
- 1 ss pepper
- 1 ts muskatblomme
- 1 ts xanthangum (alternativt 2 ts johannesbrødkjernemel)
- Forvarm ovnen til 170 grader
- Skjær lever og spekk i medium store biter.*
- Kjør lever og spekk og gjennom kjøkkenkvern i 3 omganger. Starter med den største kverneskiven og jobb deg nedover.*
- Ha løk i en food processor til purrè.
- Kjør finkvernet lever, spekk og løkpurrè sammen med resterende ingredienser i en food processor eller lignende. Dette må du gjøre i to omganger da det ikke er plass til hele deigen i food processoren.
- Bruk en slikkepott eller lignende og rør godt en siste gang før du fordeler blandingen i passende former.**
- Sett formene i en dyp langpanne og fyll deretter langpannen med kokende vann, så mye det er plass til uten at det renner over.
- Stek på neste rille i 60 minutter.
** Vi kjøpte små aluminiumsformer på Eurospar.
Pingback: Grove rundstykker! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand
Tenkte å prøve meg på denne leverposteien 😊, men er det korrekt at det skal være mer spekk enn lever?
Heisann, det stemmer 🙂 superketo!
Pingback: Sukkerfri Syltet Rødkål! - Fett & Forstand
Pingback: F&Fs Sylteagurk (keto, sukkerfri) - Fett & Forstand
Pingback: Lavkarbo frokostbaguetter (nøttefri) - Fett & Forstand