Himmelsk god Lavkarbo Troika!

Himmelsk god lavkarbo troika

Himmelsk god lavkarbo troika

Himmelsk god lavkarbo troika

Himmelsk god lavkarbo Troika – i ordets rette forstand. Troika har alltid vært min favorittsjokolade – og denne syns jeg faktisk ble bedre enn originalen! Vår versjon av lavkarbo Troika har en fløyelsmyk trøffel, med en søt og rik sjokoladesmak uten bitterhet. Vi har valgt å lage trøffelen med kakao i tillegg til sjokolade for smakens og stabiltetens skyld, samtidig som man sparer seg noen slanter. Sukkerfri sjokolade er dyrt som fy! Originalt er nemlig sjokoladetrøffel laget med 1 del fløte og 2 deler sjokolade – altså for eksempel 1 dl fløte og 200 g sjokolade.

Bringebærgelèen har vi valgt å lage av ekte bringebær istedenfor sukkerfri bringebærsaft eller ferdigkjøpt sukkerfri bringebærgelè. Sjokoladetrekket er en 50/50 blanding av 90% mørk Lindt sjokolade og sukkerfri melkesjokolade. Vi anbefaler Cavalier som er søtet med stevia for deg som får blodsukkerstigning av søtningsstoffet maltitol som brukes i mange andre sukkerfrie sjokolader. Vi håper vår versjon av (himmelsk god) Lavkarbo Troika faller i smak! Pssst: sjekk gjerne ut våre andre oppskrifter på godis!

Himmelsk God Lavkarbo Troika!
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Marsipan
 • 180 g mandelmel (finmalte mandler - IKKE fettredusert mandelmel)
 • 30 g Tagatesse eller 60 g Sukrinmelis (mer hvis du liker det kjempesøtt)
 • ca 1,5 - 2 ss eggehvite
 • ¼ ts tragant (kan sløyfes)
 • 2 - 3 mandeldråper (kan sløyfes)
Alternativt en pakke (200 g) Sukrinmarsipan

Sjokoladetrøffel
 • 1 dl kremfløte
 • 30 g kakao (vi brukte Rema 1000s eget merke)
 • 100 g sukkerfri lys sjokolade
 • 20 g Sukrinmelis

Bringebærgelè
 • 200 g frosne bringebær
 • 3 dl vann
 • 35 - 50 g Tagatesse
 • 7 plater gelatin (alternativt 7 ts gelatinpulver)

Sjokoladetrekk
 • ca 120 g sjokolade hvis du skal helle det over og ca 200 g om du ønsker å trekke bitene i sjokolade - vi brukte en 50/50 blanding av mørk og lys sukkerfri sjokolade.
Fremgangsmåte:
Marsipan
 1. Pulveriser Tagatesse i en miniblender eller lignende. Kna sammen alle ingrediensene - begynn med 1 ss eggehvite og spe på gradvis. Hvis marsipanen blir for tørr har du i mer eggehvite. Hvis den blir for våt har du i litt mer mandelmel.
 2. La hvile i kjøleskapet minst et par timer før du kjevler den ut i passe tykkelse. (se merknad for tips).

Sjokoladetrøffel
 1. Finhakk sjokoladen.
 2. Varm fløten til kokepunktet og ta kjelen av varmen.
 3. Sikt inn kakao og Sukrinmelis mens du pisker godt.
 4. Ha i sjokoladen og rør til den er oppløst og trøffelmassen er godt blandet.
 5. Fordel trøffelen over marsipanen og sett kjølig.

Bringebærgelè
 1. Gi vann, Tagatesse og bær et raskt oppkok og la deretter putre på medium varme i ca 5 minutter. Sil av bærene. Det skal bli 3 dl væske. Er det for mye kan du koke det litt mer inn. For lite væske - spe i mer vann.
 2. Ha saften tilbake i kjelen.
 3. Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut så mye vann som mulig og løs opp gelatinplatene i saften.
 4. La avkjøle til romtemperatur før du heller det over trøffel-laget. Sett kjølig i minimum 5 timer - eller til du kjenner at gelèen er helt stivnet.
Alternativ 1: Smelt sjokolade over vannbad. Pass på at sjokoladen ikke er for varm så gelèen ikke smelter (ikke mye over kroppstemperatur). Kutt konfekten i passe store biter og dypp hver bit i den smelta sjokoladen. Sett kjølig.
Alternativ 2: Smelt sjokolade i vannbad og hell over den stivnede gelèen. La avkjøle og bruk en god kniv varmet i varmt vann og skjær konfekten i passe store biter.
Merknad
* vi brukte en bakepapirkledd form på ca 26 x 17 cm. Man kan med hell bruke en noe større form da jeg syns våre ble litt for tykke - fordelen er at det er enklere å dyppe siden de ikke blir så skjøre. Hvis gelèen henger for løst fast til dypping kan du forsøke å fryse bitene i ca 1 time før du dypper de.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 242 - Fett: 18,9 - Karbohydrater: 3,9 - Protein: 6,9

 

One Comment

 1. Pingback: Marsipanpølser! (Keto, Sukkerfri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.