- Pulveriser Tagatesse i en miniblender eller lignende. Kna sammen alle ingrediensene - begynn med 1 ss eggehvite og spe på gradvis. Hvis marsipanen blir for tørr har du i mer eggehvite. Hvis den blir for våt har du i litt mer mandelmel.
- La hvile i kjøleskapet minst et par timer før du kjevler den ut i passe tykkelse. (se merknad for tips).
- Finhakk sjokoladen.
- Varm fløten til kokepunktet og ta kjelen av varmen.
- Sikt inn kakao og Sukrinmelis mens du pisker godt.
- Ha i sjokoladen og rør til den er oppløst og trøffelmassen er godt blandet.
- Fordel trøffelen over marsipanen og sett kjølig.
- Gi vann, Tagatesse og bær et raskt oppkok og la deretter putre på medium varme i ca 5 minutter. Sil av bærene. Det skal bli 3 dl væske. Er det for mye kan du koke det litt mer inn. For lite væske - spe i mer vann.
- Ha saften tilbake i kjelen.
- Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut så mye vann som mulig og løs opp gelatinplatene i saften.
- La avkjøle til romtemperatur før du heller det over trøffel-laget. Sett kjølig i minimum 5 timer - eller til du kjenner at gelèen er helt stivnet.
* vi brukte en bakepapirkledd form på ca 26 x 17 cm. Man kan med hell bruke en noe større form da jeg syns våre ble litt for tykke - fordelen er at det er enklere å dyppe siden de ikke blir så skjøre. Hvis gelèen henger for løst fast til dypping kan du forsøke å fryse bitene i ca 1 time før du dypper de.
Kcal: 242 - Fett: 18,9 - Karbohydrater: 3,9 - Protein: 6,9
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/hoytid/jul/himmelsk-god-lavkarbo-troika/
3.5.3251