Hjemmelaget Leverpostei
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 950 g svinespekk
  • 750 g svinelever
  • 50 g ansjosfilet
  • 175 g løk
  • 4 egg
  • 2 dl fløte
  • 1 ss nellik
  • 1 ss allehånde
  • 1 ss muskatnøtt
  • 1 ss salt
  • 1 ss pepper
  • 1 ts muskatblomme
  • 1 ts xanthangum (alternativt 2 ts johannesbrødkjernemel)
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 170 grader
  2. Skjær lever og spekk i medium store biter.*
  3. Kjør lever og spekk og gjennom kjøkkenkvern i 3 omganger. Starter med den største kverneskiven og jobb deg nedover.*
  4. Ha løk i en food processor til purrè.
  5. Kjør finkvernet lever, spekk og løkpurrè sammen med resterende ingredienser i en food processor eller lignende. Dette må du gjøre i to omganger da det ikke er plass til hele deigen i food processoren.
  6. Bruk en slikkepott eller lignende og rør godt en siste gang før du fordeler blandingen i passende former.**
  7. Sett formene i en dyp langpanne og fyll deretter langpannen med kokende vann, så mye det er plass til uten at det renner over.
  8. Stek på neste rille i 60 minutter.
Merknad
* Hvis du ikke har kjøttkvern kan du skjære lever og spekk i mindre biter og kjøre de sammen i food processor.
** Vi kjøpte små aluminiumsformer på Eurospar.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 245 - Fett: 20,1 - Karbohydrater: 1,8 - Protein: 13,9
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/smaretter-snacks/palegg/hjemmelaget-leverpostei/