Taco-grillspyd! (Tex-Mex-spyd) – Hvorfor ikke forsøke en spennende vri til Fredagstacoen? Disse saftige og smaksrike grillspydene pimper garantert opp taco-night! I oppskriften har vi brukt vår egen oppskrift på taco-krydder. Kommersielle krydderblandinger til taco inneholder nemlig mange karbohydrater i form av både sukker og stivelse.
Vi har funnet en elsk i å putte kjøtt på pinne av en eller annen grunn, til tross for at det her Nord er langt ifra grillvær, dessverre. Taco-grillspyd kan selvsagt tilberedes på grillen, men siden vi ikke har fått eksperimentere med steketid og temperatur da grillen vår fremdeles er delvis nedsnødd så må du nesten finne dette ut selv, hehe! Tilberedningsmåten i oppskriften gir derimot veldig saftige taco-grillspyd med et sprø ytre. Du må gjerne eksperimentere med forskjellige typer kjøtt, men vi anbefaler nakkekoteletter på det sterkeste!
Hva skal jeg servere Taco-grillspyd med?
Taco-grillspyd kan du gjerne servere på keto-tortillas med akkurat det tilbehøret du ønsker. Vi våger oss å anbefale Pico De Gallo, isbergsalat, paprika, agurk, løk, rømme, salsa og rikelig med ost! Her er det bare fantasien som setter grenser. Er du ekstra vågal kan du prøve deg på Chimichangas!?
- 600 g svinekjøtt (gjerne fra nakkekoteletter)
- 1-2 ts salt
- 2 ts spisskummin
- 0,5 ts koriander
- 0,5 - 1 ts chiliflak
- 1 ts hvitløkpulver
- 1 ts løkpulver
- 2 ts paprikapulver
- 2 ts oregano
- 0,5 ts pepper
- 1 ts Sukrin Gold (kan sløyfes)
- 3 ss Olivenolje
- Lag kryddermarinaden og vend kjøttet i blandingen.
- La gjerne kjøttet godgjøre seg i marinaden i 2-3 timer i kjøleskapet.
- Forvarm ovnen til 200 grader på funksjonen varmluft + grill. Har du ikke denne funksjonen bruker du varmluft og slår på grillprogrammet de siste minuttene av steketiden.
- Fordel kjøttbitene på 6 grillspyd.
- Ha gjerne grillspydene på kanten av en langpanne eller lignende.
- Stekes midt i ovnene i 15-20 minutter. Snu grillspydene innimellom.
Pingback: Hjemmelaget Tacokrydder! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand