Taco-grillspyd! (Tex-Mex-spyd)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 stk
Ingredienser:
  • 600 g svinekjøtt (gjerne fra nakkekoteletter)
  • 1-2 ts salt
  • 2 ts spisskummin
  • 0,5 ts koriander
  • 0,5 - 1 ts chiliflak
  • 1 ts hvitløkpulver
  • 1 ts løkpulver
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ts oregano
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts Sukrin Gold (kan sløyfes)
  • 3 ss Olivenolje
Fremgangsmåte:
  1. Lag kryddermarinaden og vend kjøttet i blandingen.
  2. La gjerne kjøttet godgjøre seg i marinaden i 2-3 timer i kjøleskapet.
  3. Forvarm ovnen til 200 grader på funksjonen varmluft + grill. Har du ikke denne funksjonen bruker du varmluft og slår på grillprogrammet de siste minuttene av steketiden.
  4. Fordel kjøttbitene på 6 grillspyd.
  5. Ha gjerne grillspydene på kanten av en langpanne eller lignende.
  6. Stekes midt i ovnene i 15-20 minutter. Snu grillspydene innimellom.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 181 - Fett: 10,6 - Karbohydrater: 1,3 - Protein: 19,6
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/taco-grillspyd-tex-mex-spyd/