REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Kålruletter! (Keto, Glutenfri) – Når Kong Vinter ruller ut sitt hvite teppe er det knapt noe som smaker bedre enn tradisjonell norsk husmannskost! Er du som oss så er de litt tyngre måltidene som regel forbeholdt den kalde årstiden. Typisk tilbehør til vår og sommer er salater og friske dressinger, mens i vinterhalvåret spiser vi som regel kjøtt eller fisk servert med tykke, fete sauser som metter godt og rikelig med grønnsaker.
Kålruletter uten krimskrams!
Vi har laget en oppskrift på noen helt utrolig saftige og smaksrike kålruletter, selvsagt 100% keto-vennlige og uten gluten. Det er en myte at man må ha mel i kjøttfarser for å få et saftig resultat. Vår oppskrift på kålruletter har tatt utgangspunkt i oppskriften vår på medisterkaker. Ofte syns vi at ferdig-produkter er litt pinglete på smak, så her har vi brukt rikelig med velsmakende tradisjonelle krydder. Visste du at Tights.no har et rikt utvalg krydder til en meget hyggelig pris?
Serveringstips!
Server gjerne kålruletter med sellerirotmos, hokkaido-stappe eller ovnsbakt hokkaido. Dampede aspargesbønner, eller kanskje en litt annen vri; lynstekte aspargesbønner med parmesan? Aspargesbønnestuing smaker nok helt sikkert nydelig til kålruletter, og tyttebærsyltetøy er nesten et must spør du oss! Vi kan tenke oss at det smaker himmelsk sammen med dampet rosenkål, eller kanskje lun rosenkålsalat?
Andre tips;
Gulrot unner vi oss ofte, selv om mange hevder det «ikke er lavkarbo». Karbohydratinnholdet i gulrøtter varierer veldig, og som en del av et helhetlig måltid blir det likevel lite. Dessuten inneholder gulrøtter mange gode næringsstoffer, slik som mineralene kalium, natrium, fosfor, kalsium, magnesium, jern, sink, jod og selen, og store mengder vitamin C og A, så vel som B-vitaminer (B1, B2, B3, B6 og folsyre).
Husmannskost!
Vi har planer om å lage mange oppskrifter på norsk husmannskost. Har du tips? Vi hører gjerne fra deg!
- 1-2 stk medium hodekål
- 600 g svinekjøttdeig eventuelt kyllingkjøttdeig
- 50 g meierismør
- 2 egg
- 2 dl fløte
- 1½ ts pepper
- 1 ts ingefær
- 1 ts muskatnøtt
- ½ ts allehånde
- 1 - 1½ ts salt - OBS: Juster ned om du er sensitiv for saltsmak!
- 2 dl Jacobs Utvalgte Redusert oksekraft
- 2 dl vann - vann og redusert oksekraft kan byttes ut med 4 dl egenlaget kraft eller utblandet misopulver
Saus
- Kraften etter steking (skal bli ca 4 dl)
- 30 g kremost pepper
- 1 ts guar gum eller ½ ts xanthangum
- 1 ss Tamari (glutenfri Japansk soyasaus)
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Skjær vekk den grove stilken og plukk kålbladene forsiktig fra hverandre.
- Forvell kålbladene i godt saltet, fosskokende vann i 1–2 minutter.
- Avkjøl kålbladene på et kjøkkenklede.
- Bland salt og kjøttdeig godt. Har du kjøkkenmaskin kan du godt la den gå noen minutter mens du forbereder det andre, dette for å kjøre kjøttet seigt.
- Pisk lett sammen fløte, egg og krydder og spe blandingen i kjøttdeigen i en tynn stråle mens maskinen jobber.
- Legg en god dæsj farse på hvert kålblad og pakk sammen som en liten pakke.
- Smør en ildfast form med smør og legg kålrulettene tett sammen med skjøten ned slik at fasongen bevares. Hell over kraft og vann og legg en god klatt smør på hver rull.
- Stek kålrulettene i cirka 30-35 minutter.
Saus
- Ha stekekraften, kremost og tamari i en kjele og gi et raskt oppkok.
- Rør inn guar gum eller xanthangum og la sausen putre under omrøring til det tykner - ca 5 minutter. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.