Kålruletter! (Keto, Glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 10 stk kålruletter - ca 5 porsjoner
Ingredienser:
  • 1-2 stk medium hodekål
  • 600 g svinekjøttdeig eventuelt kyllingkjøttdeig
  • 50 g meierismør
  • 2 egg
  • 2 dl fløte
  • 1½ ts pepper
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts muskatnøtt
  • ½ ts allehånde
  • 1 - 1½ ts salt - OBS: Juster ned om du er sensitiv for saltsmak!
  • 2 dl Jacobs Utvalgte Redusert oksekraft
  • 2 dl vann - vann og redusert oksekraft kan byttes ut med 4 dl egenlaget kraft eller utblandet misopulver

Saus
  • Kraften etter steking (skal bli ca 4 dl)
  • 30 g kremost pepper
  • 1 ts guar gum eller ½ ts xanthangum
  • 1 ss Tamari (glutenfri Japansk soyasaus)
Fremgangsmåte:
Kålruletter
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skjær vekk den grove stilken og plukk kålbladene forsiktig fra hverandre.
  3. Forvell kålbladene i godt saltet, fosskokende vann i 1–2 minutter.
  4. Avkjøl kålbladene på et kjøkkenklede.
  5. Bland salt og kjøttdeig godt. Har du kjøkkenmaskin kan du godt la den gå noen minutter mens du forbereder det andre, dette for å kjøre kjøttet seigt.
  6. Pisk lett sammen fløte, egg og krydder og spe blandingen i kjøttdeigen i en tynn stråle mens maskinen jobber.
  7. Legg en god dæsj farse på hvert kålblad og pakk sammen som en liten pakke.
  8. Smør en ildfast form med smør og legg kålrulettene tett sammen med skjøten ned slik at fasongen bevares. Hell over kraft og vann og legg en god klatt smør på hver rull.
  9. Stek kålrulettene i cirka 30-35 minutter.

Saus
  1. Ha stekekraften, kremost og tamari i en kjele og gi et raskt oppkok.
  2. Rør inn guar gum eller xanthangum og la sausen putre under omrøring til det tykner - ca 5 minutter. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 157 - Fett: 12 - Karbohydrater: 1,6 - Protein: 10,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/kalruletter-keto-glutenfri/