Skjær vekk den grove stilken og plukk kålbladene forsiktig fra hverandre.
Forvell kålbladene i godt saltet, fosskokende vann i 1–2 minutter.
Avkjøl kålbladene på et kjøkkenklede.
Bland salt og kjøttdeig godt. Har du kjøkkenmaskin kan du godt la den gå noen minutter mens du forbereder det andre, dette for å kjøre kjøttet seigt.
Pisk lett sammen fløte, egg og krydder og spe blandingen i kjøttdeigen i en tynn stråle mens maskinen jobber.
Legg en god dæsj farse på hvert kålblad og pakk sammen som en liten pakke.
Smør en ildfast form med smør og legg kålrulettene tett sammen med skjøten ned slik at fasongen bevares. Hell over kraft og vann og legg en god klatt smør på hver rull.
Stek kålrulettene i cirka 30-35 minutter.
Saus
Ha stekekraften, kremost og tamari i en kjele og gi et raskt oppkok.
Rør inn guar gum eller xanthangum og la sausen putre under omrøring til det tykner - ca 5 minutter. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.