I dag fikk jeg lyst å prøve noe nytt. Nemlig “Turmeric Latte”, eller oversatt “Gurkemeie-Latte”. Kjært barn har mange navn og noen kjenner det bedre som “Golden Milk” eller “Gullmelk”.
Det finnes utallige oppskrifter på denne varme og næringsrike herligheten. Ikke bare er den proppfull av vitaminer og andre nyttige næringsstoffer, den smaker helt fantastisk i tillegg. Her er den jeg laga i dag, smakte meg fram basert på forskjellige oppskrifter. For å lage Gurkemeie-Latte må du først lage en paste av gurkemeie, sort pepper, vann og olje. Dette fordi kroppen lettere skal bryte ned og nyttiggjøre seg alle stoffene i gurkemeie. Sort pepper inneholder piperin som hjelper kroppen å absorbere næringsstoffene i gurkemeie. Det samme gjelder olje, derfor er det viktige ingredienser i gurkemeiepasten.
- 1 dl vann
- 0,5 dl gurkemeie
- 1 ts sortpepper
- 1ss kokosolje
Gurkemeie Latte
- 1 dl vann*
- 1 dl fløte*
- 1 ts Sukrin Gold'
- 1 ts Fibersirup Gold (kan byttes ut med 1 til ts Sukrin Gold
- 1 ts gurkemeiepaste
- 2 ts god kokosolje
- 1 ts kanel
- Et dryss cayennepepper
Gurkemeiepaste
- Ha vann og gurkemeie i en liten panne og varm opp på medium varme mens du rører.
- Når du har fått en tykk konsistens tar du panna av plata og har i kokosolje og pepper.
- Ha over i ønsket beholder. Kan oppbevares i kjøleskap i opptil 2 uker.
Gurkemeie Latte
- Smelt Sukrin Gold og Fibersirup Gold i en liten kjele.
- Ha i resterende ingrediensene og varm opp på middels varme. Det trenger ikke koke.
- Når den er ferdig kan du gjerne kjøre i blender eller bruke stavmikser for en mer kremete konsistens.
- Du kan også sile den før servering hvis du ikke liker konsistensen av krydderkornene.
Ha gjerne i litt ferskrevet ingefær, appelsinskall, kardemomme, anis etc. for spennende variasjoner!
Komponentene i Gurkemeie-Latte har alle sine helsefordeler, listen er lang men her er mine topp 5 utvalgte i de forskjellige! Les mer om helsefordelene Gullmelk har her.
PS: Når vi alt er inne på varme drikker, prøv gjerne vår nydelige kakao!
Pingback: Varm hvit sjokolade - Hvit kakao! (Keto, Sukkerfri) - Fett & Forstand
Dette er et kjempegodt alternativ til fettkaffe, i og med at kaffe kan gi uheldige mengder syre, og av og til overstimulere nervesystemet. Jeg lager gullmelken omtrent som deg, men i tillegg rasper jeg masse frisk ingefær i «pastaen», som gir en fantastisk varme og smak. Jeg liker også aromaen fra litt kardemomme i denne drikken.
Hørtes veldig godt ut, tusen takk for tips ♡