Pølse- og chiligryte

Denne retten er en av mine absolutte favoritter. Heldigvis kan vi fortsatt spise denne etter kostholdsomleggingen. Den eneste forskjellen er at vi har brukt å servere den med pasta og/eller ris.
Nå spiser vi den med lavkarbopasta, og det syns jeg faktisk smaker enda bedre!
Det er også er rett vi a l l t i d lager når vi har en større gruppe gjester på middag.
Den er like populær hos store og små.
I dag hadde jeg besøk av mamma og to av søsknene mine og jeg laget som alltid full porsjon.
Denne er så utrolig digg å varme opp dagen etterpå 🙂
Oppskriften er nok til ca 6 personer.
Det er en fordel hvis du har en jerngryte, men ingen must 🙂

Pølse & Chilligryte
 
Skrevet av:
Ingredienser

Chiligryte
  • 900 g kjøttpølser.
  • 250 g bacon.
  • Ca 150 g løk.
  • ca 150 g paprika.
  • ca 150 g champinjong.
  • 2-6 chili (avhengig av hvor sterk du liker den og om små barn skal spise den).
  • 1 - 2 fedd hvitløk.
  • 3 dl kremfløte.
  • 2 pakker Eldorado Hakkede tomater (390g pr pakke).

Lavkarbopasta oppgradert versjon.
  • 4 egg.
  • 125 g Tine kremost (valgfri smak).
  • 5 ts Fiberhusk.
Fremgangsmåte

Chiligryte
  1. Kutt alt i passe biter. Selv er jeg er veldig glad i litt store biter. Jeg beholde også skinnet på pølsa for ekstra "knas" (forutsatt at det ikke er syntetisk).
  2. Start med å stek bacon. Når baconet har stekt litt tilsetter du champinjong, chili og hvitløk og steker videre til champinjongen har mørnet.
  3. Tilsett deretter pølsebitene og stek til de er gjennomvarme. Husk å rør godt under steking så ingenting brenner seg fast. Ha i løk og paprika og stek til det har mørnet.
  4. Ha så i hakkede tomater og la det koke opp.
  5. Tilsett til slutt fløten og la det småputre i 10-15 minutter.

Lavkarbopasta
  1. Sett ovnen på varmluft 150°c.
  2. Pisk eggene luftig med håndvisp eller kjøkkenmaskin.
  3. Tilsett kremost og Fiberhusk og pisk til du får en jevn og fin røre.
  4. La hvile i 10 minutter.
  5. Pisk massen lett opp igjen.
  6. Smør 4 bakeark med olje.
  7. Jeg deler deigen i to for tynnest mulig resultat, og kjevler hver del ut mellom to bakeark så tynt som
  8. mulig. Bakearkene skal være på under steking.
  9. Ha på hvert sitt bakebrett og stek i ovnen i 10 minutter.
  10. Ta ut av ovnen, rull sammen og kutt i ønsket tykkelse.
  11. I dag kom jeg på et triks som fikk denne pastaen til å smake enda bedre, mindre tørt og mer "pastaaktig".
  12. Smelt ca 2 ss smør i en panne og vend inn pastaen.
  13. Ta av platen og la stå til sausen er ferdig. Dryss på litt salt og eventuelt litt Provancekrydder. NAM!

 

 

 

One Comment

  1. Pingback: Spicy gryte med myke kjøttboller! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.