Pølse & Chilligryte
 
 
Skrevet av:
Ingredienser

Chiligryte
  • 900 g kjøttpølser.
  • 250 g bacon.
  • Ca 150 g løk.
  • ca 150 g paprika.
  • ca 150 g champinjong.
  • 2-6 chili (avhengig av hvor sterk du liker den og om små barn skal spise den).
  • 1 - 2 fedd hvitløk.
  • 3 dl kremfløte.
  • 2 pakker Eldorado Hakkede tomater (390g pr pakke).

Lavkarbopasta oppgradert versjon.
  • 4 egg.
  • 125 g Tine kremost (valgfri smak).
  • 5 ts Fiberhusk.
Fremgangsmåte

Chiligryte
  1. Kutt alt i passe biter. Selv er jeg er veldig glad i litt store biter. Jeg beholde også skinnet på pølsa for ekstra "knas" (forutsatt at det ikke er syntetisk).
  2. Start med å stek bacon. Når baconet har stekt litt tilsetter du champinjong, chili og hvitløk og steker videre til champinjongen har mørnet.
  3. Tilsett deretter pølsebitene og stek til de er gjennomvarme. Husk å rør godt under steking så ingenting brenner seg fast. Ha i løk og paprika og stek til det har mørnet.
  4. Ha så i hakkede tomater og la det koke opp.
  5. Tilsett til slutt fløten og la det småputre i 10-15 minutter.

Lavkarbopasta
  1. Sett ovnen på varmluft 150°c.
  2. Pisk eggene luftig med håndvisp eller kjøkkenmaskin.
  3. Tilsett kremost og Fiberhusk og pisk til du får en jevn og fin røre.
  4. La hvile i 10 minutter.
  5. Pisk massen lett opp igjen.
  6. Smør 4 bakeark med olje.
  7. Jeg deler deigen i to for tynnest mulig resultat, og kjevler hver del ut mellom to bakeark så tynt som
  8. mulig. Bakearkene skal være på under steking.
  9. Ha på hvert sitt bakebrett og stek i ovnen i 10 minutter.
  10. Ta ut av ovnen, rull sammen og kutt i ønsket tykkelse.
  11. I dag kom jeg på et triks som fikk denne pastaen til å smake enda bedre, mindre tørt og mer "pastaaktig".
  12. Smelt ca 2 ss smør i en panne og vend inn pastaen.
  13. Ta av platen og la stå til sausen er ferdig. Dryss på litt salt og eventuelt litt Provancekrydder. NAM!
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/polse-chiligryte/