Disse her fokens, er våre beste grove lavkarborundstykker hittil! Idag var nemlig den store bakedagen (egentlig helt ufrivillig, men sånn ble det altså). Eggehvitene jeg kjøpte til Lavkarboloffen må brukes opp før den blir dårlig. Noe av det verste jeg vet er å kaste mat! Det passa meg egentlig utmerket, med dette lille sparket i ræva, for i samme sleng fikk jeg rydda litt i tørrskapet! Denne oppskriften er meeeeget løst basert på denne, mange av de samme prinsippene, men helt andre mengdemål og ingredienser. Den har som nevnt blitt slumpa sammen av ting jeg hadde for mye av i tørrskapet. PS: du får kjøpt store eller små flasker med flytende eggehviter fra frittgående høner på Ultimight!
Jeg må innrømme at denne versjonen er den beste jeg har smakt hittil! Den minner om skikkelig deilige, grove hjemmelaga “høykarbo-rundstykker”! Ikke ble den svampete eller hul, som “mora” ofte bruker å bli. Rett og slett helt fantastiske! Så nå kan du nyte deilige grove lavkarborundstykker som smaker og kjennes ut som ekte gjærbakst, takket være flytende eggehviter med stemplingsdato og rotete matskap!
Pssst: Foretrekker du lyse rundstykker?
- 200 g mandler med skall (eller mandelmel - ikke fettredusert)
- 50 g gresskarkjerner
- 40 g sesamfrø
- 60 g linfrø
- 50 g chiafrø
- 20 g fettredusert sesammel (kan byttes med 40 g mer mandelmel)
- 3 ts bakepulver
- 5 ss Fiberhusk
- 1 ts salt
- 2 ss eplecidereddik
- 1,5 dl flytende eggehvite (eggehvite fra ca 4 mellomstore/store egg eller 6 små - mengden bør måles i dl for å være sikker på et bra resultat)
- 5 dl kokende vann
- Forvarm ovnen til 180.
- Knus mandler i foodprosessor eller blender i to omganger. Pass på at du ikke blender så mye at mandlene begynner å slippe fett.
- knus sesamfrø, linfrø og chiafrø i blenderen til det blir passe finkornet. Knus gresskarkjernene i på slutten, bare gi de et par "pulser" til de er grovmalt.
- Bland alle tørre ingrediensen i en bolle.
- Ha i eggehvitene og bland godt.
- Hell over kokende vann og eplecidereddik og rør til deigen tykner.
- Del deigen i 14 deler og form rundstykkene.
- Pensle med vann eller egg og stør på frø eller pofiber (for mel looken) om ønskelig.
- Stek på midterste rille i 60 minutter.
- Avkjøles på rist.
Hei! Takk for fin oppskrift! Kan linfrøene byttes med noe annet eller brukes hele? Jeg er litt engstelig for mengden blåsyre som frigis når de knuses og har ikke lyst til å gi det til barn i hvert fall.
Mvh. Målfrid
Hei!
Dette er supergode rundstykker.
Men hva gjør jeg feil når de faller sammen og blir som pannekaker etter litt over ca halv steketid? De hever helt nydelig i starten, og oppskrift er fulgt til punkt og prikke.
Veldig takknemlig for svar.
Det er litt vanskelig å si :/ Var deigen veldig våt? Kanskje eggene var for store?
Hvor mange g netto karbohydrater og mengde energi (kcal) er det i oppskriften?
Det var nydelig. Fersking på lavkarbo, så smaksløkene foretrekker alt som er så nær original høykarbo kost. Disse var en gladelig overraskelse 😁 Men hvordan oppbevare disse best så de holder den ferske kvaliteten sin lengst mulig? Og vet dere hva holdbarheten er på de? Kan de fryses?
Takk for flott oppskrift
Hei 🙂 De bør oppbevares kjølig. Så kjekt at de falt i smak! 🙂
Disse er bare så knallgode og blir så luftige. En stor takk til dere for mange supre oppskrifter 👍
Det skal vi være helt enige i 🙂 Tusen takk for det og takk til deg og.
Håper du har en fantastisk helg med mye god mat 🙂
Hei. Det er stor forskjell på husk, så jeg lurer på om dere kan oppgi mengden i gram på oppskriftene deres?
Endelig en blogg med oppskrifter som kan skrives ut direkte. De fleste steder må oppskriften tilpasses selv om det er “skriv ut”-funksjon. Takk!! 🙂
Så flott 🙂 og bare hyggelig 🙂
Lagde de nå, og de var greie på smak, men samme følelse som med havregrøt, at de var slimete, når jeg spiste dem. Skal de være sånn? Har fulgt oppskriften.
Nei de skal ikke oppleves som slimete så her må noe ha gått galt i prossessen 🙁
Helt fantastiske rundstykker, myke og fluffy. De beste jeg har laget noensinne. Laget de litt mindre så det ble 18 stk a 60 g, og 1 time i ovnen. Brukte Kenwood Chef kjøkkenmaskinen med K-kroken for å elte til slutt, – ikke lang eltetid (kanskje 1/2 min, middels styrke)
Hei! Prøver rundstykkene nå, de er inni ovnen og jeg er spent 😉 Er det noen plass på deres site som gir næringsinnhold for oppskriftene? Jeg tenker mest på karbs, protein og fett….
Ville vært en supert hjelpemiddel for oss keto’er. Jeg har nettopp funnet dere, takk til min datter som bruker dere mye. Håper å finne mange gode oppskrifter. Takk! 🙂
Det kommer på sikt 🙂 Tusen takk for hyggelige ord 🙂
Må bare si tusen takk for denne oppskriften. Jeg har nettopp spist mitt første rundstykke og det smakte himmelsk med smør, Blue Castello og paprika. Mistenker at jeg må bake en batch en gang i uka fremover 🙂
Så herlig 🙂 Veldig glad du likte de 🙂 tusen takk for tilbakemelding 🙂
Pingback: Hjemmelaget Lavkarbo Jordbærsyltetøy! Fett & Forstand
Kan Fiberhusk erstatte
pofiber?
Kjøpte flytende eggehvite fra Ultimight på Meny. 220 ml flaske, tilsvarer 7 eggehviter. Kr 29,90.
Takk for tips 🙂
Mine var heilt deigete inne etter ein time og 10 minutt inne i ovnen… kva trur du har skjedd?
Det er litt vanskelig å si :/ kan være du eltet de for lenge? Blandet du eggehvitene inn før vannet?
Ja, det gjorde eg… burde ikkje eg ha gjort det?
Ja eggehvitene skal blandes i det tørre før du har i vannet 🙂
Den holder i kjøleskapet opp mot en uke, og kan fint fryses 🙂
Hei! Superdigge rundstykker. Tusen takk 😊 Lurer på om disse kan fryses?
Tusen takk ♡ ja de kan fint fryses:) hiver du de litt i ovnen så blir skorpa sprø igjen 🙂
Førr en opplevelse!
Min vri e uten mandelmel. Fri for. Men ville bake.. I stedet førr 200 g mandler, brukte æ 75 g solsikkefrø å 125 valnøtt. Malte valnøtt råførsiktig i to omganga – mange halvstore bita. Solsikkefrø lett malt lamme de andre frøan før æ heiv inn gresskarfrø å blitza litt.
Alt bortsett fra valnøtt og solsikkefrø etter oppskrift. Ble inspirert til å veie hvert emne 🙂
Lagde rundstykker, penslet med egg/vannblanding. Halvparten med sesamfrø, resten med pofiber. Klippet toppen i et kryss.
Sjekket tilstanden i ovnen etter 26 minutter; rundstykkan hadde ikkje rørt sæ! Trist å lei, misbruk av tid å ressursa… Sku gi opp ti minutt etterpå. Da va rundstykkan dobbelt så stor – å trillrund! 😀 (dæm ser litt ut som røyksopp 😀 ) Fabelaktig!
Tok mæ tid til å kjøle dæm ned. Åsså måtte æ smake. Men kun meierismør på. Wow!
Så gla! Tusen takk!
Hei. Kan sesamfrø erstattes med hampfrø?
Ja det går fint ♡
Pingback: lavkarbomedhanne – Rundstykker med sprø skorpe
Hei. Dette var knall! 👍Innertier på første forsøk. Skulle bare smake på en, men det ble to nå på kvelden. Pleier egentlig ikke å spise kveldsmat etter kl 1900. Også mannen min, som er på slanker’n, kunne endelig kose seg med ordentlige rundstykker. Tusen takk. 🙏
Dette blir nok en gjenganger her i huset. 👍😋
Ååå så glad å høre at de falt i smake 🙂 tusen takk for meget hyggelig tilbakemelding 🙂
Nå har jeg bakt de igjen i dag. Elta deigen godt i maskin. Rundstykkene ble helt supre👍 Kjempegode med sprø skorpe😋 Så tusen takk for kjempefin oppskrift🌹
Så flott ♡ veldig glad du likte de 🙂
Mine hevet og ble store og fine. Delte de opp i 70 gr pr rundstykke. Etter 60 min sjekket jeg et, og det var helt deigete inni. 2 timer sto de i ovnen, da måtte jeg ta de ut for å lage middag. Fortsatt noe deigete etter å ha kjølnet. Hva kan jeg ha gjort galt?
Kan man bruke eggegulen og? Eller hva skjer da? ☺️
KOnsistensen blir veldig annerledes, disse blir bedre uten å tilsette fettkilder som ødelegger konsistensen 🙂
Hei. Disse rundstykkene så bare helt nydelig ut. Laget deigen, formet til og stekte. Alt etter oppskrift. Men de blei ikke slik som dine😩 Seig utover. Hevet litt, men det blei bare et “tomt” lokk. Så skuffet😢 Hva har jeg gjort feil mon tro😳
Hei, det er ikke så lett å si hva som kan ha gått galt :/ Et poeng er å prøve å knuse mandler og frø akkurat lenge nok til at det blir pulverisert uten at det slipper for mye fett. I tillegg bør eggehvitene måles, siden størrelsen på eggene varierer. Vi bruker Kenwood Major med “K-kroken” og elter til at deigen er seig nok til å jobbe med men ikke lenger. Vi bruker også å veie emnene for å få bollene like store, noe som gjør at deigen blir stående relativt lenge å svelle mens vi veier opp. Vet ikke om det kan ha noe å si, men verd et forsøk. Selv har vi laget disse rundt 10 ganger og aldri opplevd at de blir hule. Håper det går bedre neste gang og at du i det minste likte smaken? 🙂
Hei!
Vet dere hvor mange larver pr stykke?
🙂
I underkant av 2 ♡
TO larver?? 😛 Haha…
Hahah! 🙂
Hei, disse så veldig gode ut! Kan man bytte ut mandelmelet med noe? (Dette pga fodmap) har forsøkt med kokosmel i en annen oppskrift uten hell 🤷🏻♀️
Du kan bytte det ut med andre nøtter eller frø 🙂
Jeg har laget denne oppskriften noen ganger nå, og er super fornøyd med både smak og konsistensen. Her i oppskriften brukes det eggehvite, så jeg prøvde meg på hele egg istedenfor, så jeg slipper å fryse ned plommen. Funket kjempe bra. 3 hele egg blir ca 1,5dl. Bare om noen lurte….
Tusen takk for tips 🙂
Må man bruke eplecidereddik? Eller kan man erstatte det med noe? Har det ikke her, og ville så gjerne bake nå.
Har du sitronsaft eller annen type eddik? 🙂
Disse var bare heelt nydelige på smak <3. Tusen takk!
Ååå tusen takk, så hyggelig 🙂 veldig glad du likte de 🙂
Pingback: Lyse lavkarborundstykker med sprø skorpe! - Fett & Forstand