Kanelboller med Pekannøtter & Karamell! (keto, glutenfri)

Kanelboller med Pekannøtter & Karamell! (keto, glutenfri)

Kanelboller med Pekannøtter & Karamell! (keto, glutenfri)

lavkarbo kanelsnurrer

Kanelboller med Pekannøtter & Karamell! (keto, glutenfri)

Kanelboller med Pekannøtter & Karamell! (keto, glutenfri)

Kanelboller med Pekannøtter & Karamell! (keto, glutenfri)

Kanelboller med Pekannøtter & Karamell! (keto, glutenfri)

Kanelboller med Pekannøtter & Karamell! (keto, glutenfri)Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet).
Kanelboller med Pekannøtter & Karamell! (keto, glutenfri) – i USA kalles disse herlighetene “Sticky buns” – og streng talt kunne vi valgt å kalle de klisje-boller, men det ble liksom litt too muck! Uansett navn så pimper disse opp den klassiske kanelbollen noen hakk eller 10!

Kombinasjonen av kanel, salt karamell og pekannøtter er bare helt ubeskrivelig godt og skal du lage ett eneste søtt bakverk i overskuelig framtid så anbefales disse på det varmeste. Uten å kommentere det altfor mye har vi selvsagt brukt vår allsidige deig som base. Jeg mener, hvorfor endre en suksess-oppskrift? Dette er den desistert mes anvendelige deigen vi har laget så lenge vi har holdt på. Dette har vi jo sagt et par ganger før, og ting er stadig i utvikling på kjøkkenet til Fett & Forstand må dere vite.

Hvordan oppbevares disse?

Våre keto-vennlige kanelboller med pekannøtter og karamell bør oppbevares kjølig og kan godt fryses. De smaker aller best etter noen sekunder i mikrobølgeovnen, da blir de som nybakt!

Visste du forresten at pekannøtter inneholder hele 72% fett og kun 4,4 g karbohydrater pr 100 gram? Veldig keto med andre ord. Des mer fett, des bedre spør du oss!

“Hva kan brukes i stedefor”

Et av de spørsmålene vi får aller mest av. Vi har laget en bytteguide som vi håper kan besvare mange av de spørsmålene.

Kanelboller med Pekannøtter & Karamell! (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Ingredienser
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  3. Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
  4. Mål opp de tørre ingrediensene.
  5. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  6. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  7. La deigen hvile/sette seg i ca 10 minutter.
  8. Kjevle deigen til et rektangen på ca 22 x 28 cm.
  9. Pensle med smeltet smør og dryss på kanel, Sukkr Gull og hakkede pekannøtter - spar litt nøtter til topping!
  10. Rull sammen og kutt i passe skiver, ca 2,5 - 3 cm tykk.
  11. Stekes midt i ovnen i 25 minutter.
  12. La avkjøle og hell deretter over karamellsaus og dryss på resten av pekannøttene.

 

 

Salt Karamellsaus
 
Skrevet av:
Ingredienser

Salt Karamellsaus
  • 35 g TagaSØTT
  • 15 g smør
  • ¼ dl fløte
  • 1 ss vann
  • ⅛ ts salt
Fremgangsmåte

Salt Karamellsaus
  1. Ha TagaSØTT og vann i en kjele.
  2. Varm opp mens du rører.
  3. Når det begynner å boble kan du la massen koke og godgjøre seg uten å røre så mye.
  4. Sjekk farge innimellom.
  5. Når vannet har fordampet, massen begynner å karamelliseres, og du er fornøyd med fargen (jo mørkere jo mer bitter) kan du ha i smøret.
  6. Bland godt, trekk deretter panna av varmen og tilsett fløte mens du rører.
  7. Avkjøl.

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.