Kanelboller med Pekannøtter & Karamell! (keto, glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  3. Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
  4. Mål opp de tørre ingrediensene.
  5. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  6. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  7. La deigen hvile/sette seg i ca 10 minutter.
  8. Kjevle deigen til et rektangen på ca 22 x 28 cm.
  9. Pensle med smeltet smør og dryss på kanel, Sukkr Gull og hakkede pekannøtter - spar litt nøtter til topping!
  10. Rull sammen og kutt i passe skiver, ca 2,5 - 3 cm tykk.
  11. Stekes midt i ovnen i 25 minutter.
  12. La avkjøle og hell deretter over karamellsaus og dryss på resten av pekannøttene.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 286 - Fett: 24,5 - Karbohydrater: 0,3 - Protein: 5,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/sotbakst/kanelboller-med-pekannotter-karamell-keto-glutenfri/