Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet).
Hjemmelaget blåbærsyltetøy! (Keto, Sukkerfritt) – Vet ikke om det trenger så mange ord jeg? Det finnes syltetøy uten tilsatt sukker å få kjøpt, men det har jo en viss sjarm å lage selv syns vi.
Blåbærsyltetøy passer veldig godt til både pannekaker og cupcakes, på brødskiva og alene på en skje! Så der det jo så utrolig dekorativ farge! Blåbærsyltetøy har jeg elsket fra jeg var bitteliten, og «meja bajappa mamma» (mer blåbærsyltetøy mamma) var en av de første setningene jeg sa når jeg var liten. Hvem elsker ikke hjemmelaget blåbærsyltetøy?
- 400 g frosne blåbær
- 100-120 g Finesse Bakesukker (du kan bruke den søtningen du foretrekker men husk at Finesse er dobbelt så søtt som mange andre søtningsmidler)
- ½ ts xanthangum
- ¼ ts sitronsyre
- 1 ts gelatinpulver + 2 ss vann.
- Gi blåbær og Finesse et raskt oppkor. Skru ned varmen og rør inn xanthan gum.
- La småputre i ca 10 minutter, eller til syltetøyet tykner noe.
- Ha gelatin i 2 ss vann og la svelle. Rør det deretter inn i blåbærsyltetøyet.
- Avkjøl og ha over i en sterilisert beholder.
Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.
Pingback: Keto-vennlig Ost- & Vinkveld! - Fett & Forstand
Pingback: Kanelknuter med Ostekrem & Blåbærsyltetøy! (Keto) - Fett & Forstand
Hei! Er det samme hvilket merke xanthangum som blir brukt? Er utsolgt bl.a på Tights.no, men ser at apotek selger det, men et annet merke.
Det går fint 🙂
Pingback: Pannekaker med Havrefiber! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand
Hei, Kan dere forklare bruken av xanthangum? Hva skal dette erstattes og hvorfor bruker dere dette i bakst og syltetøy? Vh Inger Brit
Heisann 🙂 Det er et fortykningsmiddel 🙂 tilfører elastisitet i bakst.
Pingback: Blåbærsnurrer med Sitronglasur! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand