Pannekaker med Havrefiber! (keto, glutenfri)

Pannekaker med Havrefiber! (keto, glutenfri)

Pannekaker med Havrefiber! (keto, glutenfri)

Pannekaker med Havrefiber! (keto, glutenfri)

lavkarbo pannekaker

keto pannekaker

Pannekaker med Havrefiber! (keto, glutenfri)

havrefiber pannekaker

Pannekaker med Havrefiber! (keto, glutenfri)Pannekaker med Havrefiber! (keto, glutenfri) – Det var på høy tid men en oppskrift på keto-pannekaker fra oss. Vi har to oppskrifter på lavkarbo/keto Amerikanske pannekaker, men ingen på de gode, gamle tynne! Vi har fått mange spørsmål om oppskrift på pannekaker, spesielt etter at havrefiber kom. Det har vi gjort noe med!

Avbildet er de fylt med med rørt seterrømme og hjemmelaget blåbærsyltetøy. Disse smaker også fantastisk med sprøstekt bacon og Sukrinsirup Maple! Mamma lærte meg når jeg var liten å spise pannekaker med sukker og sitronsaft – helt nydelig! Sukker er jo selvsagt ikke lavkarbo, så her må du bytte ut sukker med din favoritt-søtning i strøform!

Hvorfor Xanthan gum i Pannekaker med Havrefiber?

Vi prøvde 5 oppskrifter før vi ble fornøyde, og tilskuddet av xanthan gum tilførte seighet, eller tyggemotstand om du vil, i pannekakene. Uten xanthan gum syntes vi de ble veldig løse og skjøre, og manglet “biten” man er vant med i høykarbo-varianten.

Erfaringsmessig syns vi også at kombinasjonen havrefiber, Fiberhusk og xanthan gum gir en god konsistens på bakst som kan minne om hveteprodukter. Selv om det er veldig lite xanthan gum i oppskriften har den ALT å si på konsistensen.

Pannekaker med Havrefiber (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Pisk sammen alle ingrediensene unntatt egg. Bruk gjerne elektronisk håndvisp så du får blandet alt godt sammen og unngår at Fiberhusk og Xanthangum klumper seg.
  2. Pisk eggene forsiktig inn til slutt.
  3. La røren svelle i va 30 minutter og pisk den lett opp igjen før du steker.
  4. Stek pannekakene i litt smør. La den ene siden steke godt før du snur pannekaken - de er litt skjøre før de får satt seg.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 194 - Fett: 17,3 - Karbohydrater: 1,1 - Protein: 6,6

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.