Urte- & Hvitløksbrød (Keto, Glutenfri)

Urte- & Hvitløksbrød (Keto, Glutenfri)

Urte- & Hvitløksbrød (Keto, Glutenfri)

Urte- & Hvitløksbrød (Keto, Glutenfri)

Urte- & Hvitløksbrød (Keto, Glutenfri)

Urte- & Hvitløksbrød (Keto, Glutenfri)

Urte- & Hvitløksbrød (Keto, Glutenfri)

Urte- & Hvitløksbrød (Keto, Glutenfri)Urte- & Hvitløksbrød (Keto, Glutenfri) – Ja du gjettet riktig, brødet er selvsagt laget av superdeigen vår, bare i dobbelt format! Ikke bare smaker brødet nydelig, det er i tillegg superdekorativt og festlig.

Metoden brukes i Babka, men nå er det nok søtsaker for en stund, dermed prøvde vi oss heller på metoden i form at et Urte- & Hvitløksbrød. Du kan bruke akkurat de urtene du ønsker, men vi syns kombinasjonen vi har brukt i denne oppskriften er helt magisk. Her må du også justere opp eller ned mengden hvitløk etter smak. Personlig liker jeg ikke når hvitløkssmaken blir altfor dominerende, så med ett stort fedd som beskrevet i oppskriften blir den sånn midt i mellom.

Urte- & Hvitløksbrød er selvsagt glutenfritt og keto-vennlig. Skjær i skiver og rist i ovnen med litt parmesan så har du perfekt lavkarbo-tilbehør til det meste. Nå er Kenneth på jobb på havet, noe jeg ikke tenkte over når jeg bestemte meg for å lage brødet i fullskala, så nå spiser jeg det som vanlig brød, med godt pålegg på. Som nevnt over er ikke hvitløkssmaken så dominerende, så da går det fint å bruke det som helt vanlige brødskiver om man ønsker det.

 Kan ingredienser byttes ut i Urte- & Hvitløksbrød (Keto, Glutenfri)?

Sjekk gjerne vår bytteguide, der finner du svar på hva som kan byttes med hva i oppskriftene.

Urte- & Hvitløksbrød (Keto, Glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 stk
Ingredienser:
Urtesmør
  • 1 stort fedd hvitløk
  • 5 g fersk persille
  • 5 g fersk basilikum
  • 5 g fersk oregano (alle urtene kan byttes ut etter ønske)
  • 75 g smør
  • 50 g ost
  • 1
    Brød
  • 4 egg (størrelse M/L)
  • 3 dl fløte
  • 1 dl vann
  • 130 g havrefiber(spe evt på om deigen blir for løs, avhengig av størrelsen på eggene)
  • 30 g fiberhusk
  • ½ ts xanthangum
  • 1,5 ts tørrgjær
  • 2 ts monster tagasøtt, Finesse Bakesukker eller Tagatesse
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts salt
Fremgangsmåte:
Urtesmør
  1. Bruk foodprossessor eller lignende og puls sammen hvitløk, sjalottløk og persille.
  2. Ha i ost og smør og puls til alt er godt blandet.

  3. Brød
  4. Forvarm ovnen til 180 grader.
  5. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  6. Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
  7. Mål opp de tørre ingrediensene.
  8. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  9. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  10. La deigen hvile i 10 minutter.
  11. Kjevle deigen ut på en non-stick matte eller et bakepapir smurt med olje. Ha gjerne bakepapir med olje over deigen når du kjevler.
  12. Fordel urtesmøret på deigen og rull sammen.
  13. Skjær rullen vertikalt men la noen cm være igjen på toppen.
  14. Tvinn delene over hverandre og trykk sammen i enden. (se bilder under oppskriftskortet for illustrasjon)
  15. Brødet skal steke i 1,5 time midt i ovnen. Jeg dekket brødet til med aluminiumsfolie når det var ca 45 minutter igjen av steketiden så den ikke blir for stekt på toppen.
  16. La avkjøle i formen først, så på rist.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.