Kyllinggryte med Paprika & Tomat!

Kyllinggryte med Paprika & Tomat!

Kyllinggryte med Paprika & Tomat!

Kyllinggryte med Paprika & Tomat!

Kyllinggryte med Paprika & Tomat!

Kyllinggryte med Paprika & Tomat!

Kyllinggryte med Paprika & Tomat! – En smakfull gryte proppfull av godsaker, laget helt fra bunnen! Vi har brukt lårfilet av kylling for vi syns det er mer smakfullt enn vanlig brystfilet. I tillegg er det mer fett på, super-keto med andre ord, og enkelte produsenter har til og med bevart skinnet på!

Gryta er relativt enkel og rask å lage, men du bør la kyllingen marinere godt i krydderblandingen for aller best resultat. Kyllinggryte med Paprika & Tomat kan gjerne serveres med blomkålris og/eller hvitløksbrød. Som med de fleste gryteretter så smaker denne ENDA bedre dagen etterpå, og jeg gleder meg allerede til lunsj i morgen.

Kyllinggryte med Paprika & Tomat!
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser:
  • 600 Kylling - lårfilet
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 ss Tamari (glutenfri soyasaus)
  • ½ -1 ts salt
  • i underkant av ¼ ts xanthan gum
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • ¼ ts pepper eller chili
  • ½ ts løkpulver
  • ¼ - ½ ts hvitløkpulver
  • ¼ ts karri
  • 2 ts tørket persille
  • 200 g smør
  • 3,5 dl vann
  • 1 dl fløte
  • 100 g brokkoli
  • 100 g babygulrot
  • 100 g paprika
  • 100 g rødløk
  • 100 g aspargesbønner
  • 200 g sjampinjong
  • 250 g cherrytomater eller andre småtomater
  • 1 fedd hvitløk
Fremgangsmåte:
  1. Bland sammen olje, tamari og krydder og vend kjøttet i krydderblandingen. Dette kan du gjerne gjøre dagen før, eller timer i forvegen - men ingen must.
  2. Kutt grønnsaker (unntatt cherrytomater) i passe størrelse - selv liker vi litt store biter, men smak og behag.
  3. Lynstek grønnsakene og sjampinjongen og sett til side.
  4. Smelt smøret til det bruser, gjerne i en jerngryte om du har.
  5. Brun kyllingen, ⅔ av tomatene og hvitløk i smøret, det trenger ikke være helt gjennomstekt.
  6. Hell over vann og la småputre i ca 15 minutter. Fisk ut kyllingen og pisk deretter inn fløte og xanthangum i sausen.
  7. La sausen putre til den tykner, ca 10 minutter.
  8. Ha kyllingen, grønnsakene og resten av tomatene i gryta og la putre i ca 5 minutter.
  9. Server gjerne med blomkålris og en frisk salat.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 151 Fett: 13,3 Karbohydrater: 1,5 Protein: 5,6

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.