Urte- & Hvitløksbrød (Keto, Glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 stk
Ingredienser:
Urtesmør
  • 1 stort fedd hvitløk
  • 5 g fersk persille
  • 5 g fersk basilikum
  • 5 g fersk oregano (alle urtene kan byttes ut etter ønske)
  • 75 g smør
  • 50 g ost
  • 1
    Brød
  • 4 egg (størrelse M/L)
  • 3 dl fløte
  • 1 dl vann
  • 130 g havrefiber(spe evt på om deigen blir for løs, avhengig av størrelsen på eggene)
  • 30 g fiberhusk
  • ½ ts xanthangum
  • 1,5 ts tørrgjær
  • 2 ts monster tagasøtt, Finesse Bakesukker eller Tagatesse
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts salt
Fremgangsmåte:
Urtesmør
  1. Bruk foodprossessor eller lignende og puls sammen hvitløk, sjalottløk og persille.
  2. Ha i ost og smør og puls til alt er godt blandet.

  3. Brød
  4. Forvarm ovnen til 180 grader.
  5. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  6. Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
  7. Mål opp de tørre ingrediensene.
  8. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  9. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  10. La deigen hvile i 10 minutter.
  11. Kjevle deigen ut på en non-stick matte eller et bakepapir smurt med olje. Ha gjerne bakepapir med olje over deigen når du kjevler.
  12. Fordel urtesmøret på deigen og rull sammen.
  13. Skjær rullen vertikalt men la noen cm være igjen på toppen.
  14. Tvinn delene over hverandre og trykk sammen i enden. (se bilder under oppskriftskortet for illustrasjon)
  15. Brødet skal steke i 1,5 time midt i ovnen. Jeg dekket brødet til med aluminiumsfolie når det var ca 45 minutter igjen av steketiden så den ikke blir for stekt på toppen.
  16. La avkjøle i formen først, så på rist.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/urte-hvitloksbrod-keto-glutenfri/