
Lavkarbo karbonader, eller lavkarbonader om du vil! Sammensetningen her er ikke tilfeldig, den smaker nemlig ganske likt (men selvsagt bedre) som karbonadene man får i varmdisken, bare uten all de lugubre ingrediensene! Kjøttblandingen er med andre ord viktig i denne oppskriften på lavkarbo karbonader dersom du ønsker en saftig og myk konsistens. Det beste av alt er at de er laget i ovnen! De lager praktisk talt seg selv. På bilde har vi laget en «opp-pimpet» variant av det klassiske karbonadesmørbrødet. Lavkarbobrød, speilegg, syltet rødløk og aspargesbønnestuing (jukste-ertestuing). Rett og slett MAGISK!
- 400 g kjøttdeig av storfe
 - 400 g kjøttdeig av svin eller kylling
 - 2 egg
 - 2 dl fløte
 - 1½ ts salt
 - 1 ts pepper
 - 1 ts løkpulver
 - ½ ts muskatnøtt
 
- Forvarm ovnen til 220°C.
 - Bland sammen kjøttdeigene og salt i ca 3 minutter.
 - Pisk egg, fløte og krydder lett sammen.
 - Spe i kjøttdeigblandingen i en tynn stråle.
 - Form 8 karbonader på ca 130 g hver på to separate stekebrett kledd med bakepapir.
 - Stek hvert brett separat i ovnen i 20 minutter.
 
 