REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Kransekakestenger! (Keto, Sukkerfri) – Sprø utpå og seige inni, akkurat slik kransekakestenger bør være, syns vi.
Oppskriften er basert på den tradisjonelle oppskriften på kransekakedeig, men uten sukker. Deigen er akkurat den samme som vår oppskrift på keto kransekake, men den kan ikke deles for ofte. Det er tross alt en av våre favoritt-julekaker.
Tips til vellykkede kransekakestenger!
Vi anbefaler å håndkverne mandlene med en mandelkvern eller en god kjøkkenmaskin med rasp, for det anbefales ikke å bruke blender eller lignende, da mandlene vil slippe fett på grunn av varmgang. Noen foretrekker å skolde mandlene først, men vi syns skallet i mandlene bidrar til en noe «grovere» tekstur, som vi syns er veldig godt. En god blanding av kverna, hele mandler og fullfett mandelmel syns vi gir best resultat i keto kransekakestenger.
Byttetips!
Du kan bytte ut Finesse Bakesukker med Sukkr Bakesukkr om du har det liggende. Ellers kan du bruke kun kvernede mandler, med eller uten skall, hva enn du foretrekker.
Pynten!
Våre sukkerfri og keto-vennlige kransekakestenger er pytet med Monster Lavkarbo Belgisk Melkesjokolade – UTEN MALTITOL, Monster Lavkarbo Belgisk Hvit Sjokolade – UTEN MALTITOL, frysetørket bringebær, og pistasjnøtter. Annen fin pynt kan være hjemmelaget kakestrøssel. Her er det bare å la fantasien slippe løs.
Kom du i julestemning? Sjekk gjerne ut våre jule-oppskrifter! Flere kommer, så følg gjerne med i vår Facebookgruppe og Instagram!
- 125 g Mandler
- 125 g mandelmel (vanlig)
- 125 g Finesse Bakesukker - finknuses i blender
- 2 eggehviter (ca 75 g)
- Til dypping: Monster Lavkarbo Belgisk Melkesjokolade – UTEN MALTITOL
- Kvern mandlene for hånd eller i en god kjøkkenmaskin med rasp. Ikke knus mandlene i blender og lignende, se hovedinnlegg for tips.
- Finknus Finesse Bakesukker i en blender eller lignende.
- Bland sammen knuste mandler, mandelmel og søtning.
- Kna inn eggehviter for hånd, litt etter litt.
- Sett deigen kjølig over natta.
- Forvarm ovnen til 200C.
- Del deigen i like store deler og form deigen til pølser. Legg på et bakepapirkledd stekebrett.
- Stek i ovnen i ca 10-12 minutter, følg godt med så de ikke blir for brune.
- La de avkjøle litt på bakebrettet før du har de over på rist.
- Avkjøl helt før evt pynting.
Pingback: Pepperkaker! (keto, glutenfri, nøttefri) - Fett & Forstand
Pingback: Multekrem! (keto, sukkerfri) - Fett & Forstand
De skal jeg prøve til julebaksten 🙂