Grovbrød med hokkaido! (keto, glutenfri)

Grovbrød med hokkaido! (keto, glutenfri) Grovbrød med hokkaido! (keto, glutenfri) Grovbrød med hokkaido! (keto, glutenfri) Grovbrød med hokkaido! (keto, glutenfri) Grovbrød med hokkaido! (keto, glutenfri) Grovbrød med hokkaido! (keto, glutenfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Grovbrød med hokkaido! (keto, glutenfri)
– Et saftig og smakfullt keto-vennlig grovbrød med raspet hokkaidogresskar.

Inspirasjonen!

Et av våre desidert favorittbrød før vi la om kostholdet var Tromsø BakerisByens beste brød ” –  et saftig grovbrød med raspet gulrot. Vi har forsøkt å gjenskape den tidligere favoritten i en keto-vennlig versjon, basert på vår oppskrift på grovbrød men med små justeringer. Resultatet ble ikke helt som originalen selvsagt, men et veldig godt alternativ. Semi-sprø skorpe, og saftig indre med god tyggemotstand.

Ingrediensene

Vi anbefaler som alltid å følge oppskriften til punkt og prikke for perfekt resultat og konsistens. Alle ingrediensene har sine unike egenskaper og bør i prinsippet ikke byttes med mindre vi har spesifisert det i oppskriftskortet. Når det er sagt er vi helt for å eksperimentere selv men merk at resultatet kan bli annerledes.

Bytting av ingredienser i grovbrød med hokkaido?

Som nevnt tidligere er det aller beste å følge oppskriften på keto grovbrød med hokkaido til punkt og prikke. Ønsker du likevel å bytte ut ingredienser kan du gjerne sjekke vår bytteguide.

Grovbrød med hokkaido! (keto, glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 stk brød
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Ha vann og kremfløte i en bolle og varm til fingervarmt. Rør inn inulin og tørrgjær og la godgjøre seg mens du forbereder resten.
  3. Knus gresskarkjerner og linfrø i en foodprosessor eller lignende.
  4. Ha knuste frø, havrefiber, bakepulver, proteinpulver, salt, pofiber, avfettet linfrømel, guar gum og xanthangum i en bolle.
  5. Bland sammen egg, olje, revet hokkaido og fløteblandingen.
  6. Bland inn de tørre ingrediensene og la deigen svelle i ca 5 minutter. Den virker tynn i begynnelsen men vil tykne.
  7. Ha deigen i en brødform kledd med bakepapir.
  8. Stek brødet midt i ovnen i 60 minutter. Ta brødet ut av formen og la steke videre i 30 minutter. Total steketid 1,5 time.
  9. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 251,24 - Fett: 19,14 - Karbohydrater: 1,98 - Protein: 13,97

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.