Grovbrød med hokkaido! (keto, glutenfri)
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 1 stk brød
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Ha vann og kremfløte i en bolle og varm til fingervarmt. Rør inn inulin og tørrgjær og la godgjøre seg mens du forbereder resten.
- Knus gresskarkjerner og linfrø i en foodprosessor eller lignende.
- Ha knuste frø, havrefiber, bakepulver, proteinpulver, salt, pofiber, avfettet linfrømel, guar gum og xanthangum i en bolle.
- Bland sammen egg, olje, revet hokkaido og fløteblandingen.
- Bland inn de tørre ingrediensene og la deigen svelle i ca 5 minutter. Den virker tynn i begynnelsen men vil tykne.
- Ha deigen i en brødform kledd med bakepapir.
- Stek brødet midt i ovnen i 60 minutter. Ta brødet ut av formen og la steke videre i 30 minutter. Total steketid 1,5 time.
- Avkjøl på rist.
Kcal: 251,24 - Fett: 19,14 - Karbohydrater: 1,98 - Protein: 13,97
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/brod/grovbrod-med-hokkaido-keto-glutenfri/
3.5.3251