Grovbrød med hokkaido! (keto, glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 stk brød
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Ha vann og kremfløte i en bolle og varm til fingervarmt. Rør inn inulin og tørrgjær og la godgjøre seg mens du forbereder resten.
  3. Knus gresskarkjerner og linfrø i en foodprosessor eller lignende.
  4. Ha knuste frø, havrefiber, bakepulver, proteinpulver, salt, pofiber, avfettet linfrømel, guar gum og xanthangum i en bolle.
  5. Bland sammen egg, olje, revet hokkaido og fløteblandingen.
  6. Bland inn de tørre ingrediensene og la deigen svelle i ca 5 minutter. Den virker tynn i begynnelsen men vil tykne.
  7. Ha deigen i en brødform kledd med bakepapir.
  8. Stek brødet midt i ovnen i 60 minutter. Ta brødet ut av formen og la steke videre i 30 minutter. Total steketid 1,5 time.
  9. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 251,24 - Fett: 19,14 - Karbohydrater: 1,98 - Protein: 13,97
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/brod/grovbrod-med-hokkaido-keto-glutenfri/