Vi har kjøpt oss iskremmaskiiiiin! Endelig! Hadde jo planer om det allerede i sommer, men det ble liksom aldri. Typisk oss, og nå er det snart vinter! MEN; vi er av den formeningen at is er noe man bør spise året rundt! Vi forsket fram en oppskrift basert på forskjellige oppskrifter vi fant på nett. Ena-Maria har jo som nevnt tidligere litt forbi for rått egg (Ja jeg vet, superteit! Jeg jobber med råtteggfobien min, jeg lover :), og selv om eggene strengt talt ikke blir “rårå” i iskrem så bestemte vi oss etter tips fra en følger fra “Hverdaglavkarbo” snappen (Ena-Maria er fast Tirsdagssnapper, følg da vel:) for å prøve å lage is med kremost istedenfor egg denne gangen. Resultatet ble overraskende bra, og vi skal tørre påstå at isen er bedre enn kjøpeis (med egg, haha!)
Vi har hittil laget to forskjellige smaker, en batch med jordbær og en batch med tyttebær! Å fytti de ble gode! Spesielt den med tyttebær etter en deilig finnbiffmiddag! Perfeksjon! Denne oppskriften funker nok best hvis du har en iskremmaskin, men det kan selvsagt tenkes det funker uten. Da ville jeg isåfall droppa mandelmelka og pisket røren stiv (hyl gjerne ut om du prøver, spent på om det funker).
- 250 g kremost (romtemperert)
- 1 ss MCT olje (kan sløyfes)
- 1 ts vaniljeekstrakt (evt tilsvarende mengde essens)
- 4 dl kremfløte
- 70 g Sukrinmelis eller 35 g Tagatesse
- 1,5 dl mandelmelk
- 1 god ss Fibersirup Clear (kan sløyfes)
- 150 g tinte jordbær tint og rørt sammen med 2 ss Sukrinmelis.
- Tilsatt iskremen når det var 15 minutter igjen av tiden.
- 100 g tyttebær kokt inn sammen med 1 dl vann og 3 ss Sukrin Gold (du kan bruke den søtningen du ønsker)
- Når bærene er godt kokt inn siler du av væsken.
- Pisk væsken det inn sammen med resten og ha det i iskremmaskinen.
- Ha i resten av bærene når det er 15 minutter igjen av tiden.
- Pisk sammen romtemperert kremost sammen med siktet Sukrinmelis.
- Ha deretter i resten av ingrediensene og bland godt.
- Følg bruksanvisningen på iskremmaskinen din.
Pingback: Granola med smak av jul! (keto, sukkerfri) - Fett & Forstand
Pingback: Smuldrepai med blåbær! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand
Har lyst til å lage denne som en yoghurtis. Tror dere at det går bra å bytte ut kremost med tykk gresk youghert?
Heisann 🙂 det går helt sikkert fint , gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan det gikk 🙂
Ha en fortsatt fin helg 🙂
Pingback: Rabarbrakake med salt karamellsaus og ostekrem! - Fett & Forstand
hva kan vi som ikke tåler nøtter bytte ut mandelmelken med?
Kokosmelk, eller en blanding av fløte og vann 🙂
Pingback: Lavkarbo Smuldrepai med Rabarbra & Jordbær - Fett & Forstand
Pingback: Lavkarbo Karamellsaus! - Fett & Forstand
Pingback: Opp-ned Rabarbra kake (lavkarbo, sukkerfri, glutenfri) - Fett & Forstand
Pingback: Lavkarbo Båt-is! - Kjeksbunn, jordbærsyltetøy, vaniljeis - Fett & Forstand
Pingback: Lavkarbo Jordbærmilkshake! - Frisk og Freidig! - Fett & Forstand
Pingback: Lavkarbo Sandwich is! - Med eller uten iskremmaskin - Fett & Forstand
Pingback: Limonadecupcakes med bringebærfrosting – Fett & Forstand