Supergod lchf iskrem!


Vi har kjøpt oss iskremmaskiiiiin! Endelig! Hadde jo planer om det allerede i sommer, men det ble liksom aldri. Typisk oss, og nå er det snart vinter! MEN; vi er av den formeningen at is er noe man bør spise året rundt! Vi forsket fram en oppskrift basert på forskjellige oppskrifter vi fant på nett. Ena-Maria har jo som nevnt tidligere litt forbi for rått egg (Ja jeg vet, superteit! Jeg jobber med råtteggfobien min, jeg lover :), og selv om eggene strengt talt ikke blir «rårå» i iskrem så bestemte vi oss etter tips fra en følger fra «Hverdaglavkarbo» snappen (Ena-Maria er fast Tirsdagssnapper, følg da vel:) for å prøve å lage is med kremost istedenfor egg denne gangen. Resultatet ble overraskende bra, og vi skal tørre påstå at isen er bedre enn kjøpeis (med egg, haha!)

Vi har hittil laget to forskjellige smaker, en batch med jordbær og en batch med tyttebær! Å fytti de ble gode! Spesielt den med tyttebær etter en deilig finnbiffmiddag! Perfeksjon! Denne oppskriften funker nok best hvis du har en iskremmaskin, men det kan selvsagt tenkes det funker uten. Da ville jeg isåfall droppa mandelmelka og pisket røren stiv (hyl gjerne ut om du prøver, spent på om det funker).

Supergod lchf iskrem!
 
Ingredienser:
Grunnoppskrift på Fett & Forstands iskrem
  • 250 g kremost (romtemperert)
  • 1 ss MCT olje (kan sløyfes)
  • 1 ts vaniljeekstrakt (evt tilsvarende mengde essens)
  • 4 dl kremfløte
  • 70 g Sukrinmelis eller 35 g Tagatesse
  • 1,5 dl mandelmelk
  • 1 god ss Fibersirup Clear (kan sløyfes)
Jordbæris
  • 150 g tinte jordbær tint og rørt sammen med 2 ss Sukrinmelis.
  • Tilsatt iskremen når det var 15 minutter igjen av tiden.
Tyttebæris
  • 100 g tyttebær kokt inn sammen med 1 dl vann og 3 ss Sukrin Gold (du kan bruke den søtningen du ønsker)
  • Når bærene er godt kokt inn siler du av væsken.
  • Pisk væsken det inn sammen med resten og ha det i iskremmaskinen.
  • Ha i resten av bærene når det er 15 minutter igjen av tiden.
Fremgangsmåte:
  1. Pisk sammen romtemperert kremost sammen med siktet Sukrinmelis.
  2. Ha deretter i resten av ingrediensene og bland godt.
  3. Følg bruksanvisningen på iskremmaskinen din.
Merknad
PS: hvis du stopper maskinen før tiden får du deilig softis! På vår maskin er det 60 minutter for vanlig iskrem, men det ble softiskonsistens etter 40 minutter 🙂

 

14 Comments

  1. Pingback: Granola med smak av jul! (keto, sukkerfri) - Fett & Forstand

  2. Pingback: Smuldrepai med blåbær! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand

  3. Anne Mari

    Har lyst til å lage denne som en yoghurtis. Tror dere at det går bra å bytte ut kremost med tykk gresk youghert?

  4. Pingback: Rabarbrakake med salt karamellsaus og ostekrem! - Fett & Forstand

  5. hva kan vi som ikke tåler nøtter bytte ut mandelmelken med?

  6. Pingback: Lavkarbo Smuldrepai med Rabarbra & Jordbær - Fett & Forstand

  7. Pingback: Lavkarbo Karamellsaus! - Fett & Forstand

  8. Pingback: Opp-ned Rabarbra kake (lavkarbo, sukkerfri, glutenfri) - Fett & Forstand

  9. Pingback: Lavkarbo Båt-is! - Kjeksbunn, jordbærsyltetøy, vaniljeis - Fett & Forstand

  10. Pingback: Lavkarbo Jordbærmilkshake! - Frisk og Freidig! - Fett & Forstand

  11. Pingback: Lavkarbo Sandwich is! - Med eller uten iskremmaskin - Fett & Forstand

  12. Pingback: Limonadecupcakes med bringebærfrosting – Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.