Lavkarbo Båt-is!

Lavkarbo Båt-is!
Lavkarbo Båt-is!
Lavkarbo Båt-is!
Båt-is er en av våre favoritter av små-iser. Vår lavkarbo båt-is er satt sammen av en kjeksbunn som du finner oppskrift på nedenfor, grunnoppskrift på vår lavkarbo iskrem, hjemmelaga sukkerfri jordbærsyltetøy og is-sjokolade av en blanding av smeltet mørk 90% sjokolade, sukkerfri melkesjokolade og nøytral kokosolje (altså ikke virgin). Du kan godt bruke din egen favoritt lavkarbo vaniljeis og ferdigkjøpt sukkerfri jordbærsyltetøy i din lavkarbo båt-is. Kjeksene laget vi i non-stick muffinsformer i mangel på noe båt-formet vi kunne steke de i, haha! Kjeksene gir ca 12 stk “båtbunner” og er akkurat passe til grunnoppskrift på is linket til ovenfor.

Lavkarbo Båt-is!
 
Se hovedinnlegg for tips og link til iskrem og sukkerfri jordbærsyltetøy.
Skrevet av:
Serveringer: ca 12 stk
Ingredienser
Kjeksbunn
  • 40 g fettredusert mandelmel
  • 40 g kokosmel
  • 20 g mandelmel (vanlig)
  • 70 g romtemperert smør
  • 35 g Sukrin Gold
  • 1 egg
  • ½ ts xanthan gum eller 1 ss Fiberhusk
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens

Is-sjokolade
  • 100 g valgfri sjokolade. Vi brukte en blanding av Lindt 90% mørk sjokolade og 50 g sukkerfri melkesjokolade
  • 1 god ss nøytral kokosolje eller delfiafett.
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle ingrediensene godt sammen.
  3. Ha i egg tilslutt og la kjøkkenmaskinen jobbe til deigen samler seg.
  4. Del deigen i 12 like store deler.
  5. Ha litt vann på hendene og jobb hver del ut i muffinsformen.
  6. Stek midt i ovnen i 15 minutter. Sjekk gjerne innom fra tid til annen så de ikke svir seg.
  7. Ha de ut av formene og la avkjøle helt på rist. Ønsker du en sprøere kjeks kan du la de stå i ovnen med ovnsdøra på gløtt mens ovnen kjøler seg ned.

Is-sjokolade
  1. Smelt sjokolade og kokosolje over vannbad.

 

 

2 Comments

  1. Hei. Jeg har akkurat laget formene til «båtisene».
    Hadde samme form som dere. Veide deigen og delte på 12. Ble enkelt å få de like. Trillet til kuler og satte deigen i kjøleskapet en stund. Hadde tilfeldigvis ett malerspann stående rett ved meg, hadde deigen mellom to bakepapir og trykket malerspannet oppå. Viola; ett rundt, perfekt stykke deig som bare kunne puttes rett oppi formen . Jeg synes jeg vant prisen for geniale oppfinnsomme påfunn i dag🏆 PS, det fungerer helt sikkert like godt med en flat tallerken eller noe lignende også. Nå gjenstår det bare å smake på isen. Tror det kommer til å bli rabarbrakompott i bunnen hos meg.
    Gleder meg.
    Tiden takk for deres oppfinnsomhet. Dere er geniale.
    Hilsen en offshoredame 🙂

     

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.