Lavkarbo Båt-is!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: ca 12 stk
- 40 g fettredusert mandelmel
- 40 g kokosmel
- 20 g mandelmel (vanlig)
- 70 g romtemperert smør
- 35 g Sukrin Gold
- 1 egg
- ½ ts xanthan gum eller 1 ss Fiberhusk
- 1 ts sitronsaft
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens
- 100 g valgfri sjokolade. Vi brukte en blanding av Lindt 90% mørk sjokolade og 50 g sukkerfri melkesjokolade
- 1 god ss nøytral kokosolje eller delfiafett.
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Bland alle ingrediensene godt sammen.
- Ha i egg tilslutt og la kjøkkenmaskinen jobbe til deigen samler seg.
- Del deigen i 12 like store deler.
- Ha litt vann på hendene og jobb hver del ut i muffinsformen.
- Stek midt i ovnen i 15 minutter. Sjekk gjerne innom fra tid til annen så de ikke svir seg.
- Ha de ut av formene og la avkjøle helt på rist. Ønsker du en sprøere kjeks kan du la de stå i ovnen med ovnsdøra på gløtt mens ovnen kjøler seg ned.
- Smelt sjokolade og kokosolje over vannbad.
Kcal: 441 - Fett: 39 - Karbohydrater: 5,1 - Protein: 10,7
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/lavkarbo-bat-is/
3.5.3251