Lavkarbo Båt-is!
 
 
Se hovedinnlegg for tips og link til iskrem og sukkerfri jordbærsyltetøy.
Skrevet av:
Serveringer: ca 12 stk
Ingredienser:
Kjeksbunn
  • 40 g fettredusert mandelmel
  • 40 g kokosmel
  • 20 g mandelmel (vanlig)
  • 70 g romtemperert smør
  • 35 g Sukrin Gold
  • 1 egg
  • ½ ts xanthan gum eller 1 ss Fiberhusk
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens

Is-sjokolade
  • 100 g valgfri sjokolade. Vi brukte en blanding av Lindt 90% mørk sjokolade og 50 g sukkerfri melkesjokolade
  • 1 god ss nøytral kokosolje eller delfiafett.
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle ingrediensene godt sammen.
  3. Ha i egg tilslutt og la kjøkkenmaskinen jobbe til deigen samler seg.
  4. Del deigen i 12 like store deler.
  5. Ha litt vann på hendene og jobb hver del ut i muffinsformen.
  6. Stek midt i ovnen i 15 minutter. Sjekk gjerne innom fra tid til annen så de ikke svir seg.
  7. Ha de ut av formene og la avkjøle helt på rist. Ønsker du en sprøere kjeks kan du la de stå i ovnen med ovnsdøra på gløtt mens ovnen kjøler seg ned.

Is-sjokolade
  1. Smelt sjokolade og kokosolje over vannbad.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 441 - Fett: 39 - Karbohydrater: 5,1 - Protein: 10,7
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/lavkarbo-bat-is/