Lavkarbo Smuldrepai med Rabarbra & Jordbær

Lavkarbo Smuldrepai med Rabarbra & Jordbær

Lavkarbo Smuldrepai med Rabarbra & Jordbær

Lavkarbo Smuldrepai med Rabarbra & JordbærLavkarbo Smuldrepai med Rabarbra & Jordbær – og helt uten nøtter! På Engelsk kalles dette gjerne “berry crumble”, “skillet pie” eller “berry cobbler). I motsetning til det Amerikanere kaller “crumble pie” har denne nemlig ingen paibunn. Dermed er denne desserten relativt lett å lage og veldig lett å like! Den krever ikke så mye arbeid og man kan i prinsippet bruke akkurat de bærene man ønsker. Vi ELSKER kombinasjonen rabarbra og jordbær, og selv om det ikke helt er rabarbrasesong enda er vi så heldige å ha fryseren full av fjorårets. Lavkarbo Smuldrepai med Rabarbra & Jordbær nytes best lunken med for eksempel hjemmelaget lavkarbo iskrem, eller rett og slett bare med pisket krem. Vi har brukt Tagatesse i selve paideigen for å gjøre den sprøere da Tagatesse har karamelliserende egenskaper. Det kan tenkes det fungerer med andre søtningsstoffer men vi kan ikke garantere at skorpen blir sprø.

Lavkarbo Smuldrepai med Rabarbra & Jordbær
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 6 porsjoner
Ingredienser
Paideig
  • 50 g Pofiber
  • 40 g Tagatesse
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g kaldt smør
  • 1 egg (medium)
  • 1 ts kanel
  • en klype salt

Fyll
  • 350 g rabarbra (frosne går fint)
  • 150 g jordbær
  • 80 g Sukrin Gold
  • ½ ts xanthan gum (kan sløyfes men da blir bærene mer rennende)
  • 2 ts sukkerfri Eldorado Jordbærgele pulver (kan sløyfes men da blir bærene mer rennende)
Fremgangsmåte
Paideig
  1. Ha alle tørre ingredienser i en bolle.
  2. Skjær smør til terninger.
  3. Jobb smøret inn i de tørre ingrediensene - bruk god gammeldags håndkraft. Varmen fra hendene dine vil sørge for å gjøre denne jobben bedre enn kjøkkenmaskin.
  4. Bland inn egget til slutt og sett deigen kjølig.

Fyll
  1. Forvarm ovnen til 180C.
  2. Kutt jordbær og rabarbra i passe biter.
  3. Strø over xantangum, Sukrin Gold og gelatinpulver og bland godt.
  4. Fordel blandingen i en ildfast form (vi brukte en paiform på 28 cm i diameter.
  5. Stek blandingen nest nederst i ovnen i 15 minutter.
  6. Ta formen ut av ovnen og smuldre paideigen over.
  7. Stek videre i 35 minutter. Deigen inneholder Tagatesse som har karamelliserende egenskaper - følg derfor godt med slik at paien ikke blir brent - vår erfaring er at ovner har ulike effekter så her kan det tenkes du må senke eller heve temperaturen. Skorpen skal være gylden brun.
  8. Server gjerne med hjemmelaget lavkarbo iskrem (se hovedinnlegg for tips) eller pisket krem.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.