Lavkarbo Smuldrepai med Rabarbra & Jordbær
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 6 porsjoner
Ingredienser
Paideig
  • 50 g Pofiber
  • 40 g Tagatesse
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g kaldt smør
  • 1 egg (medium)
  • 1 ts kanel
  • en klype salt

Fyll
  • 350 g rabarbra (frosne går fint)
  • 150 g jordbær
  • 80 g Sukrin Gold
  • ½ ts xanthan gum (kan sløyfes men da blir bærene mer rennende)
  • 2 ts sukkerfri Eldorado Jordbærgele pulver (kan sløyfes men da blir bærene mer rennende)
Fremgangsmåte
Paideig
  1. Ha alle tørre ingredienser i en bolle.
  2. Skjær smør til terninger.
  3. Jobb smøret inn i de tørre ingrediensene - bruk god gammeldags håndkraft. Varmen fra hendene dine vil sørge for å gjøre denne jobben bedre enn kjøkkenmaskin.
  4. Bland inn egget til slutt og sett deigen kjølig.

Fyll
  1. Forvarm ovnen til 180C.
  2. Kutt jordbær og rabarbra i passe biter.
  3. Strø over xantangum, Sukrin Gold og gelatinpulver og bland godt.
  4. Fordel blandingen i en ildfast form (vi brukte en paiform på 28 cm i diameter.
  5. Stek blandingen nest nederst i ovnen i 15 minutter.
  6. Ta formen ut av ovnen og smuldre paideigen over.
  7. Stek videre i 35 minutter. Deigen inneholder Tagatesse som har karamelliserende egenskaper - følg derfor godt med slik at paien ikke blir brent - vår erfaring er at ovner har ulike effekter så her kan det tenkes du må senke eller heve temperaturen. Skorpen skal være gylden brun.
  8. Server gjerne med hjemmelaget lavkarbo iskrem (se hovedinnlegg for tips) eller pisket krem.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/lavkarbo-smuldrepai-med-rabarbra-jordbaer/