Keto Hvitløksbrød i en fei! (nøttefri)

Keto Hvitløksbrød i en fei! (nøttefri)

Keto Hvitløksbrød i en fei! (nøttefri)

Keto Hvitløksbrød i en fei! (nøttefri)Keto Hvitløksbrød i en fei! (nøttefri) – ultrasuperhurtig hvitløksbrød som passer perfekt til supper, lasagne, gryteretter, på tapasbordet og mye mer! Vi hadde kalkunsuppe til middag og mens suppa sto og godgjorde seg fikk vi akutt lyst på hvitløksbrød – dermed ble denne oppskriften født. Vi har flere oppskrifter på hvitløksbrød men ingen som er nøttefri – helt til nå!

Keto Hvitløksbrød i en fei! (nøttefri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 2 stk
Ingredienser:
  • 1 egg
  • 1 ss (ca 20 g) rømme eller creme fraiche
  • 50 g revet ost
  • 4 ss (60 ml) Pofiber
  • 1 ts Fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts eplecidereddik (eller annen type eddik)
  • litt salt
  • 2 ss smør (skal ikke i deigen)
  • ½ liten hvitløkfedd (skal ikke i deigen)
  • Litt fersk persille (skal ikke i deigen)
  • Parmesan (skal ikke i deigen - kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
  1. Knus sammen ost, eplecidereddik, rømme og egg i en foodprosessor, stavmikser eller lignende.
  2. Ha i pofiber, bakepulver og fiberhusk og bland godt.
  3. Del deigen i to og ha den ene delen over på et bakepapir som du klipper til for å passe glassplata i mikrobølgeovnen.
  4. Ha litt olje på hendene og klem/form brødet.
  5. Sett i mikrobølgeovnen på full galopp i 2 minutter på 800w. (Hvis du ikke benytter deg av mikrobølgeovn steker du dem på midterste rille i ca 10 minutter)
  6. Smelt smør og hvitløk i mikrobølgeovnen i ca 30 sekunder og pensle på brødene.
  7. Hvis du vil ha enda litt mer utav disse nydelige brødene anbefaler vi å drysse over litt persille og parmesan og steke de på 220°C grillfunksjon i 2-5 minutter nest øverst i ovnen. (Følg godt med, de kan fort brenne seg!)
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 289 - Fett: 25,1 - Karbohydrater: 3,6 - Protein: 11,6

 

2 Comments

  1. Christian

    Hoy! Et par kjappe spørsmål:) Hvor mange grader skal den stekes på i ovn? Hvor mange gram er 60ml pofiber? Er steg 7 i tillegg til “ordinær” steking?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.