Keto Hvitløksbrød i en fei! (nøttefri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 2 stk
Ingredienser:
  • 1 egg
  • 1 ss (ca 20 g) rømme eller creme fraiche
  • 50 g revet ost
  • 4 ss (60 ml) Pofiber
  • 1 ts Fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts eplecidereddik (eller annen type eddik)
  • litt salt
  • 2 ss smør (skal ikke i deigen)
  • ½ liten hvitløkfedd (skal ikke i deigen)
  • Litt fersk persille (skal ikke i deigen)
  • Parmesan (skal ikke i deigen - kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
  1. Knus sammen ost, eplecidereddik, rømme og egg i en foodprosessor, stavmikser eller lignende.
  2. Ha i pofiber, bakepulver og fiberhusk og bland godt.
  3. Del deigen i to og ha den ene delen over på et bakepapir som du klipper til for å passe glassplata i mikrobølgeovnen.
  4. Ha litt olje på hendene og klem/form brødet.
  5. Sett i mikrobølgeovnen på full galopp i 2 minutter på 800w. (Hvis du ikke benytter deg av mikrobølgeovn steker du dem på midterste rille i ca 10 minutter)
  6. Smelt smør og hvitløk i mikrobølgeovnen i ca 30 sekunder og pensle på brødene.
  7. Hvis du vil ha enda litt mer utav disse nydelige brødene anbefaler vi å drysse over litt persille og parmesan og steke de på 220°C grillfunksjon i 2-5 minutter nest øverst i ovnen. (Følg godt med, de kan fort brenne seg!)
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 289 - Fett: 25,1 - Karbohydrater: 3,6 - Protein: 11,6
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/allergi-intoleranse/oppskrifter-uten-notter/keto-hvitloksbrod-i-en-fei-nottefri/