Supergod lchf iskrem!
 
 
Ingredienser
Grunnoppskrift på Fett & Forstands iskrem
  • 250 g kremost (romtemperert)
  • 1 ss MCT olje (kan sløyfes)
  • 1 ts vaniljeekstrakt (evt tilsvarende mengde essens)
  • 4 dl kremfløte
  • 70 g Sukrinmelis eller 35 g Tagatesse
  • 1,5 dl mandelmelk
  • 1 god ss Fibersirup Clear (kan sløyfes)
Jordbæris
  • 150 g tinte jordbær tint og rørt sammen med 2 ss Sukrinmelis.
  • Tilsatt iskremen når det var 15 minutter igjen av tiden.
Tyttebæris
  • 100 g tyttebær kokt inn sammen med 1 dl vann og 3 ss Sukrin Gold (du kan bruke den søtningen du ønsker)
  • Når bærene er godt kokt inn siler du av væsken.
  • Pisk væsken det inn sammen med resten og ha det i iskremmaskinen.
  • Ha i resten av bærene når det er 15 minutter igjen av tiden.
Fremgangsmåte
  1. Pisk sammen romtemperert kremost sammen med siktet Sukrinmelis.
  2. Ha deretter i resten av ingrediensene og bland godt.
  3. Følg bruksanvisningen på iskremmaskinen din.
Merknad
PS: hvis du stopper maskinen før tiden får du deilig softis! På vår maskin er det 60 minutter for vanlig iskrem, men det ble softiskonsistens etter 40 minutter :)
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/supergod-lchf-iskrem/