Sukkerfri Sweet Chili Sauce (søt chilisaus)

Sukkerfri Sweet Chili Sauce

Sukkerfri Sweet Chili Sauce

Sukkerfri Sweet Chili SauceSukkerfri Sweet Chili Sauce – Kjempelett å lage, og mye bedre enn de sukkerfri alternativene man får kjøpt på enkelte internasjonale matbutikker. De inneholder nemlig ofte store mengder maltiol som mange får magetrøbbel og enkelte blodsukkerstigning av. I denne oppskriften kan du bruke akkurat den søtningen du foretrekker. Vi har brukt Tagatesse siden vi syns det smaker aller mest likt vanlig sukker og løser seg fint opp i væske. Husk at Tagatesse er dobbelt så søtt som sukker, så ta høyde for det når du velger søtning. Vår sukkerfri Sweet Chili Sauce holder i opp mot en måned i kjøleskap – men her i huset blir den nok spist opp lenge før det! Psst! Vi har også oppskrift på sukkerfri ketchap manis – altså søt soyasaus!

Sukkerfri Sweet Chili Sauce
 
Skrevet av:
Serveringer: 3 dl
Ingredienser
  • 6 dl vann
  • 50 g Tagatesse eller 100 g Sukrin Gold
  • 4 - 5 chili
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ dl riseddik (andre typer eddik duger også)
  • ½ ts xanthangum (eller 1 ts johannesbrødkjernemel)
  • ½ ts salt
  • pepper etter smak
Fremgangsmåte
  1. Finhakk chili og hvitløk - bruk gjerne frøene!
  2. Ha alle ingrediensene, foruten om xanthangum i en kjele.
  3. Gi et oppkok og la koke til væsken er redusert til halvparten - altså ca 3 dl.
  4. Rør inn xanthangum og la putre i ytterligere 5 minutter - eller til sausen tykner. Rør stadig.
  5. Oppbevares kjølig i en tett beholder i opp til en måned.

 

 

2 Comments

  1. Når man eksploderer av tagatesse og ikke klarer sukrinsmaken. Kan natreen brukes da?

     

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.