Nasi Goreng med kyllingspyd og satayasaus

Nasi Goreng, Bami Goreng, reneste husmannskosten å regne for meg som har en Nederlandsk far.
Retten er jo selvsagt ikke Nederlandsk, men på grunn av kolonisering har de lang tradisjon for indonesisk mat i landet.
Denne maten her jeg vokst opp med, og savnet noe forferdelig etter kostholdsomleggingen. Orginalene inneholder nemlig henholdsvis ris og nudler. Det har jeg gjort noe med!
Her kommer oppskrift på hele retten, du kan selvsagt bruke akkurat de grønnsakene og kjøttet du ønsker, det viktigste her er krydderet og ketchap Manis (søt soyasaus).

Siden jeg har til gode å finne sukkerfri Ketchap Manis komponerte jeg en selv.

Nasi Goreng Med Kyllingspyd Og Satayasaus
 
Skrevet av:
Ingredienser

Lavkarbo Ketchap Manis
  • 1 dl soyasaus (jeg brukte Maggi)
  • 1 ts chiliflak evt Sambal Oelek
  • Et halvt fedd hvitløk
  • 2 ss Sukrin Gold
  • 2 ss fibersirup Gold

Lavkarbo Sataysaus
  • 1 dl fullfett kokosmelk
  • 2 ss peanøttsmør (jeg brukte 100% peanøttsmør)
  • 1 ts Sambal Oelek
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 - 2 ts Sukrin Gold

Krydderblanding til Nasi Goreng
  • 1 ts karri
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 1 ts koriander
  • 1 ts hvitløkpulver

Blomkålris
  • 1 blomkål
  • 2 dl kokosmasse

Nasi Goreng
  • 250 g bacon i terninger
  • 60 g Bønnespirer
  • 100 g Champinjong
  • 1 revet gulrot
  • 1 chili
  • 1 vårløk
  • Krydderblanding
  • 2 ss Ketchap Manis
Fremgangsmåte

Blomkålris
  1. Rasp blomkål på et rivjern eller puls litt og litt blomkål i blender til det ligner ris i størrelse.
  2. Stek i stekepanne med en klatt smør på middels til høy varme i 3-4 minutter.
  3. Ha i revet kokosmasse og stek i ytterligere 2 minutter.
  4. Ta stekepanna av plata og sett til side

Nasi Goreng
  1. Stek bacon og tilsett champinjong når baconet har stekt litt.
  2. Resterende grønnsaker skal lynstekes.
  3. Ha kryddermix, Ketchap manis, grønnsaker og kjøttet i blomkålrisen og bland godt.

Sataysaus
  1. Varm opp kokosmelk til kokepunkt.
  2. Ha i resterende ingredienser og rør godt.
  3. Hvis sausen skiller seg kan du ha i litt iskaldt vann og piske den lett opp før servering.

Ketchap Manis
  1. Smelt Sukrin Gold og Fibersirup i en panne.
  2. Ha i chili og hvitløk og tilsett deretter soyasaus.
  3. La småputre i ca 5 minutter på medium varme.
  4. Avkjøl og ha over i beholder.
Merknad
Tips til Kyllingspydmarinade for 400g kyllingfilet:
2 ss Ketchap Manis, 1 ss Sukrin Gold/Fibersirup Gold og 0,5 dl olje. Pensle over før og etter steking eller la kyllingen ligge i marinaden over natten.

Server gjerne med kyllingspyd, speilegg eller strimlet omelett og sataysaus.

 

 

 

One Comment

  1. Pingback: Sukkerfri Sweet Chili Sauce (søt chilisaus) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.