Rasp blomkål på et rivjern eller puls litt og litt blomkål i blender til det ligner ris i størrelse.
Stek i stekepanne med en klatt smør på middels til høy varme i 3-4 minutter.
Ha i revet kokosmasse og stek i ytterligere 2 minutter.
Ta stekepanna av plata og sett til side
Nasi Goreng
Stek bacon og tilsett champinjong når baconet har stekt litt.
Resterende grønnsaker skal lynstekes.
Ha kryddermix, Ketchap manis, grønnsaker og kjøttet i blomkålrisen og bland godt.
Sataysaus
Varm opp kokosmelk til kokepunkt.
Ha i resterende ingredienser og rør godt.
Hvis sausen skiller seg kan du ha i litt iskaldt vann og piske den lett opp før servering.
Ketchap Manis
Smelt Sukrin Gold og Fibersirup i en panne.
Ha i chili og hvitløk og tilsett deretter soyasaus.
La småputre i ca 5 minutter på medium varme.
Avkjøl og ha over i beholder.
Merknad
Tips til Kyllingspydmarinade for 400g kyllingfilet: 2 ss Ketchap Manis, 1 ss Sukrin Gold/Fibersirup Gold og 0,5 dl olje. Pensle over før og etter steking eller la kyllingen ligge i marinaden over natten.
Server gjerne med kyllingspyd, speilegg eller strimlet omelett og sataysaus.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/nasi-goreng-med-kyllingspyd-og-satayasaus/