Sukkerfri Sweet Chili Sauce
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 3 dl
Ingredienser
  • 6 dl vann
  • 50 g Tagatesse eller 100 g Sukrin Gold
  • 4 - 5 chili
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ dl riseddik (andre typer eddik duger også)
  • ½ ts xanthangum (eller 1 ts johannesbrødkjernemel)
  • ½ ts salt
  • pepper etter smak
Fremgangsmåte
  1. Finhakk chili og hvitløk - bruk gjerne frøene!
  2. Ha alle ingrediensene, foruten om xanthangum i en kjele.
  3. Gi et oppkok og la koke til væsken er redusert til halvparten - altså ca 3 dl.
  4. Rør inn xanthangum og la putre i ytterligere 5 minutter - eller til sausen tykner. Rør stadig.
  5. Oppbevares kjølig i en tett beholder i opp til en måned.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/tilbehor/sukkerfri-sweet-chili-sauce-sot-chilisaus/