Sukkerfri Sweet Chili Sauce
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 3 dl
- 6 dl vann
- 50 g Tagatesse eller 100 g Sukrin Gold
- 4 - 5 chili
- 2 fedd hvitløk
- ½ dl riseddik (andre typer eddik duger også)
- ½ ts xanthangum (eller 1 ts johannesbrødkjernemel)
- ½ ts salt
- pepper etter smak
- Finhakk chili og hvitløk - bruk gjerne frøene!
- Ha alle ingrediensene, foruten om xanthangum i en kjele.
- Gi et oppkok og la koke til væsken er redusert til halvparten - altså ca 3 dl.
- Rør inn xanthangum og la putre i ytterligere 5 minutter - eller til sausen tykner. Rør stadig.
- Oppbevares kjølig i en tett beholder i opp til en måned.
Kcal: 18 - Fett: 0 - Karbohydrater: 0,8 - Protein: 0,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/tilbehor/sukkerfri-sweet-chili-sauce-sot-chilisaus/
3.5.3251