Sukkerfri Sweet Chili Sauce – Kjempelett å lage, og mye bedre enn de sukkerfri alternativene man får kjøpt på enkelte internasjonale matbutikker. De inneholder nemlig ofte store mengder maltiol som mange får magetrøbbel og enkelte blodsukkerstigning av. I denne oppskriften kan du bruke akkurat den søtningen du foretrekker. Vi har brukt Tagatesse siden vi syns det smaker aller mest likt vanlig sukker og løser seg fint opp i væske. Husk at Tagatesse er dobbelt så søtt som sukker, så ta høyde for det når du velger søtning. Vår sukkerfri Sweet Chili Sauce holder i opp mot en måned i kjøleskap – men her i huset blir den nok spist opp lenge før det! Psst! Vi har også oppskrift på sukkerfri ketchap manis – altså søt soyasaus!
- 6 dl vann
- 50 g Tagatesse eller 100 g Sukrin Gold
- 4 - 5 chili
- 2 fedd hvitløk
- ½ dl riseddik (andre typer eddik duger også)
- ½ ts xanthangum (eller 1 ts johannesbrødkjernemel)
- ½ ts salt
- pepper etter smak
- Finhakk chili og hvitløk - bruk gjerne frøene!
- Ha alle ingrediensene, foruten om xanthangum i en kjele.
- Gi et oppkok og la koke til væsken er redusert til halvparten - altså ca 3 dl.
- Rør inn xanthangum og la putre i ytterligere 5 minutter - eller til sausen tykner. Rør stadig.
- Oppbevares kjølig i en tett beholder i opp til en måned.
Pingback: Enkel Sweet Chili Sauce (Keto, Sukkerfri) - Fett & Forstand
Når man eksploderer av tagatesse og ikke klarer sukrinsmaken. Kan natreen brukes da?
Ja det skal gå fint 🙂