Gledelig Jul med Fett & Forstand – Surkål


Wiiii! Vi ser den altså, det er litt vel tidlig å begynne å gnåle om Jul. Samtidig er dette vår første Jul som bloggere, og vi trenger tiden for å forske og eksperimentere. Dere trenger kanskje også tiden for å planlegge litt? Kanskje er dette din første Jul på lavkarbo? Vi vil med denne serien ta dere med på en Fett & Forstand Jul, og vi skal lage minst like god (om ikke enda bedre) Julefeiring med god samvittighet! Vi vet at det ligger dypt inne i folk flest å klusse med tradisjoner, spesielt når det kommer til mat. Heldigvis så er nok Julen den høytiden som vi vil tørre påstå er “ment to be” for oss lavkarboere. Som hånd i hanske, fot i hose and all that jazz. Spis ribbe, pinnekjøtt, lutefisk eller kalkun til det tyyyyter ut av ørene! Det eneste du trenger bytte ut er tilbehøret. Men fortvil ikke! Poteten er oppskrytt uansett, og det finnes heldigvis alternativer til folieposesurkålen! Og nettopp det skal vi vise dere i denne første delen av Juleserien vår. SURKÅL! Eller Rosakål som det nå ifølge Ena-Maria heter (rosagærn som hun er ble hun jo mildt sagt blid som en sol når kålen var ferdigkokt og avslørte sin duse rosafarge).

Surkål (*kremt* Rosakål) ala Fett & Forstand
 
Lag gjerne dobbel eller trippel porsjon og frys ned!
Skrevet av:
Ingredienser
  • 500 g kål
  • 1,5 dl kjøttkraft/tørr hvitvin eller vann
  • 50 g frosne tyttebær
  • 1 ss Tagatesse (eller tilsvarende annen søtning)
  • 1 - 2 ts salt
  • 2 ts karve
  • 2 ss eddik (klar 7%)
  • 1 ss smør
Fremgangsmåte
  1. Vask kålen.
  2. Snitt den i fine strimler.
  3. Bland sammen sukker, salt og karve.
  4. Ha kål og tyttebær og saltblandingen lagvis i en kjele.
  5. Hell over væsken og ha tilslutt på en klatt smør.
  6. Gi et oppkok.
  7. Sett deretter plata ned på medium varme og la småputre i 45 minutter under lokk.
  8. Rør innimellom.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.