Surkål (*kremt* Rosakål) ala Fett & Forstand
 
 
Lag gjerne dobbel eller trippel porsjon og frys ned!
Skrevet av:
Ingredienser
  • 500 g kål
  • 1,5 dl kjøttkraft/tørr hvitvin eller vann
  • 50 g frosne tyttebær
  • 1 ss Tagatesse (eller tilsvarende annen søtning)
  • 1 - 2 ts salt
  • 2 ts karve
  • 2 ss eddik (klar 7%)
  • 1 ss smør
Fremgangsmåte
  1. Vask kålen.
  2. Snitt den i fine strimler.
  3. Bland sammen sukker, salt og karve.
  4. Ha kål og tyttebær og saltblandingen lagvis i en kjele.
  5. Hell over væsken og ha tilslutt på en klatt smør.
  6. Gi et oppkok.
  7. Sett deretter plata ned på medium varme og la småputre i 45 minutter under lokk.
  8. Rør innimellom.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/tilbehor/gledelig-jul-med-fett-forstand-surkal/