Surkål (*kremt* Rosakål) ala Fett & Forstand
Skrevet av: Fett & Forstand
- 500 g kål
- 1,5 dl kjøttkraft/tørr hvitvin eller vann
- 50 g frosne tyttebær
- 1 ss Tagatesse (eller tilsvarende annen søtning)
- 1 - 2 ts salt
- 2 ts karve
- 2 ss eddik (klar 7%)
- 1 ss smør
- Vask kålen.
- Snitt den i fine strimler.
- Bland sammen sukker, salt og karve.
- Ha kål og tyttebær og saltblandingen lagvis i en kjele.
- Hell over væsken og ha tilslutt på en klatt smør.
- Gi et oppkok.
- Sett deretter plata ned på medium varme og la småputre i 45 minutter under lokk.
- Rør innimellom.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/tilbehor/gledelig-jul-med-fett-forstand-surkal/
3.5.3251