REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no – innlegget inneholder egenreklame, samt reklame for Forlaget Lille Måne.
Smuldrepai med blåbær! (keto, glutenfri) – Nydelig og enkel keto-vennlig og glutenfri smuldrepai med blåbær. På Engelsk kalles dette gjerne “berry crumble”, “cruble pie” “skillet pie” eller “berry cobbler. Den krever ikke så mye jobb og man kan lage den med akkurat de bærene man ønsker. Bare husk å juster søtningsgraden deretter.
Vi har vært veldig opptatt med boken vår Fett & Forstands favoritter og nå når den endelig er ute for salg kan vi igjen konsentrere oss om å lage nye oppskrifter. Nå har vi ikke laget kakeoppskrift siden januar, så vi tenkte det var på høy tid!
Ingrediensene i Smuldrepai med blåbær! !
Vi har brukt SUKKR BAKESUKKR i selve paideigen for å gjøre den sprøere da produktet har lett karamelliserende egenskaper. Ønsker du å bytte søtning i paideigen anbefaler vi derfor å bruke et tilsvarende produkt for best resultat. I bærfyllet kan du bytte ut til foretrukket søtning, og xanthangum kan byttes med guar gum. For keto byttetips, sjekk gjerne ut vår bytteguide.
Serveringstips!
Vår glutenfri og keto smuldrepai med blåbær nytes best lunken med hjemmelaget sukkerfri keto iskrem, pisket krem eller vår fyldige og uimotståelige vaniljesaus, og selvsagt med en rykende varm kopp kaffe i lystig lag. Paien kan fryses, men mister naturligvis sprøheten, så vi anbefaler å servere den fersk ifra ovnen.
- 50 g Pofiber
- 10 g Havrefiber
- 40 g SUKKR BAKESUKKR
- 100 g smør - kaldt og i terninger
- 1 egg
Blåbærfyll
- 400 g blåbær
- 30 g SUKKR BAKESUKKR
- ½ ts xanthangum
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Ha alle tørre ingredienser i en bolle.
- Jobb smøret inn i de tørre ingrediensene - bruk gjerne god gammeldags håndkraft eller kjøkkenmaskin.
- Bland inn egget til slutt og sett deigen kjølig mens du forbereder fyllet.
Blåbærfyll
- Ha blåbær i en kjele og rør inn xantangum og søtning.
- Kok opp på middels varme og la småputre i ca 8 minutter til det tykner.
- Fordel blandingen i en ildfast form (vi brukte en paiform på 28 cm i diameter.
- Trykk ⅔ av deigen i en paiform som rommer ca ::: :::. og forstek i 15 minutter.
- Ha bærfyllet i den forstekte paibunnen og smuldre over resterende deig.
- Stek paien videre i ca 20 minutter, eller til toppen er gylden.